Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tehlikeli sahneler

FOX'taki 'Bizim Hikaye' dizisinde bu hafta da baba müsveddesi 'Fikri'nin icraatlarına tanık olduk. Mafyayı 20 bin lira dolandırmaya kalkınca bizim 'Fikri'nin başı iyice belaya girdi. O da parayı bir an önce toparlamak için akıl uçuran bir projeye girişti. En küçük çocuğu 2.5 yaşındaki 'İsmet'i alıp dilenmeye başladı. Malum, 'İsmet' dünya şirini bir çocuk. Onu görenler bizimkinin eline kağıt paraları sıkıştırmaya başladı.
Sahneyi sosyal açıdan tehlikeli buldum. Paraya sıkışan herkese son derece ahlak dışı ve tehlikeli bir yol gösteriyordu. Ben tam bu satırları yazarken, ekranda bir haber belirdi. Niğde'de genç dilenci kadını zabıtalar yakalamış. "Sağlıklı, gencecik kadınsın niye çalışmıyorsun?" diye sormuşlar. Kadın pişkin pişkin cevap vermiş: "Günde 500 lira kazanıyorum. Niye çalışayım?" İki görüntü de eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürecek cinstendi. Aman diyeyim...
Bu arada 'Bizim Hikaye'deki dilenme sahnelerinin çekilmesine de canlı canlı tanıklık ettim. Ekip çalışırken, ben de tesadüfen Sarıyer Büyükdere'deki balıkçıların önündeydim. Bizim iki-üç dakikada izleyip tükettiğimiz o sahneler için tam iki saat çalıştılar. Dizilerle ilgili her eleştirimi hassas kuyumcu terazisinde tartıp öyle yazmamın nedeni işte bu emeğe hürmettir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA