Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Acıya Yaren olmak

İzmir'de okul servisinde unutulduğu için ölen minik Alperen'in 11 yaşındaki ablası Yaren, başkaları da bu acıyı yaşamasın diye oturmuş, düşünmüş ve bir elektronik alarm sistemi icat etmiş. Buna göre servis şoförü, en arkadaki butona basmadan aracından inemiyor. Böylelikle de minibüsün içini 'zorunlu olarak' kontrol etmiş oluyor.
Çocukların basit düşünme sistemlerine bayılırım. Biz yetişkinlerin girift ve içinden çıkılmaz hale getirdiği her konunun içinden 'pratik çocuk aklıyla' çıkmasını bilirler. Yaren de öyle yapmış. Sensörlere, karmaşık elektronik devrelere, şunlara bunlara ihtiyaç duymadan şoförü koltuğundan kaldırıp en arka sıraya kadar götürecek sistemi 'şıp' diye buluvermiş.
Buraya kadar her şey iyi güzel de, bizim ülkemizde bir çocuğun bilime yönelmesi için maalesef böyle büyük bir acı yaşaması gerekiyor; ben buna yanıyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA