Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Takı bilmecesine son

Son günlerde takıları paylaşamayan düğün ahalisinin kavgaları sık sık haber bültenlerine ve gündüz kuşağı programlarına yansıyor. Son iki hafta içinde ben diyeyim 10, siz deyin 15 benzer olay gazete ve televizyonlara yansıdı. Hele Samsun'da gelinin takı yüzünden bir araba dayak yiyip ambulansla telli duvaklı şekilde hastaneye taşındığı görüntüler inanılmazdı.
Görünen o ki, nişan bozulduğunda ya da evlilikler anlaşmazlıkla sonuçlandığında takıların kimde kalacağı konusunda hukuki bir boşluk var. Ya da bu konudaki düzenlemeler yeterince açık değil. Zira gündüz programlarında konuyla ilgili görüşlerine başvurulan hukukçuların da çok net ifadeler kullanamadıklarını gözlemliyorum. Eğer bu konudaki hukuki düzenlemeler konusunda somut adımlar atılmazsa, düğün salonları ringe dönmekten kurtulamayacak gibi görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA