Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu nasıl korumak?

Köşemiz aynı zamanda sosyal duyuru panosu işlevi de üstleniyor, biliyorsunuz. Mizgin Tolun adlı okurumuz da pek çoğumuzun dikkatinden kaçan bir konuya parmak basmış:
"İyi çalışmalar Yüksel Bey. Size televizyon konulu şikayet, eleştiri, öneri veya beğeni için bir mesaj göndermiyorum. Sadece bir konuyu sizin aracılığınızla duyurmak istiyorum. Yanlış mıyım onu da bilmiyorum ama eğer hak verirseniz duyarlılığınızı bekliyorum. Konu şu: 20/10/2017 tarihinde resmi gazetede Korunmaya Muhtaç Çocukların İşe Yerleştirilmesi ile ilgili bir tüzük yayınlandı ve bu tüzüğün yürürlükten kaldırıldığı yazıyordu. Ben de çocuk yuvası, ardından da yetiştirme yurdunda büyüyen biri olarak söylemek istiyorum ki, zaten adı bile üstünde, 'korunmaya muhtaç' kimselerin elinden bu hakkı niye alıyorlar ki! Hepsinin ailesi ya bir şekilde bunları bırakmış, ya şiddet uygulamış, ya okuma hakkını elinden almış. Tutunacak bir dalları yokken çoğunun iş haklarının da ellerinden alınması doğru mu sizce? Kaldı ki dışarıda nüfuz sahibi kimseyi tanımıyorsan, arkanda ailen, dayın yoksa iş bile bulamıyorken; nerede kaldı korunmaya muhtaç çocukları korumak?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA