Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu yüreklere engel mi dayanır?

Bilmem haberiniz var mı ama TRT Müzik kanalında her pazartesi saat 21.00 sularında harika şeyler yaşanıyor.
'Engelsiz Sahne' programının tanıtım yazısını ilk kez bu sütunlarda okumuştunuz.
Usta müzisyen ve 'gönül adamı' Metin Özülkü, fiziksel ve zihinsel engeli bulunan ama yürekleri müzik aşkıyla dolu gençleri sahnesinde ağırlıyor.
Engelli müzisyenler, her hafta bir ünlü ile düet yapma fırsatı da buluyor.
Canlı yayınlanan programın bu haftaki bölümünde Ümit Besen konuk sanatçıydı.
Piyanosunu hep duygulu çalar ama bu kez parmakları tuşlara bambaşka dokunuyordu sanki. Bir ara duyguları öyle yoğunlaştı ki, hayatımda ilk kez onun sesinin titrediğini bile fark ettim.
Sahne alanlar ise fiziksel engellerin müzik aşkına asla engel olamayacağını haykırır gibi enfes performanslarla izleyenlerin gönüllerini fethettiler. Konuşma engelli Merve kızımız, Ümit Besen'in söylediği şarkıya işaret diliyle öyle bir ruh kattı, dansları ve mimikleriyle şarkının hikayesini öyle güzel anlattı ki; stüdyoda ve ekran başındaki pek çok seyirci gibi ben de mest oldum. Bir de görme engelli Müberra vardı. Benim diyen rock yıldızının kolay kolay söylemeye cesaret edemeyeceği zorluk derecesi son derece yüksek Duman şarkısı 'Eski Köprünün Altında'yı öyle bir söyledi ki, hepimizi en değerli uzvun 'gönül gözü' olduğuna bir kez daha inandırdı.
Biliyorum ki, ben ne kadar yazarsam yazayım, bu şahane program gölgede kalmaya devam edecek.
Varsın öyle olsun.
İnsanın bazen çınar gölgesine de ihtiyacı oluyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA