Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Oprah ile Trump arasındaki 7 fark

Ünlü ABD'li televizyoncu Oprah Winfrey'in Altın Küre ödül töreninde yaptığı müthiş konuşmanın ardından herkes, ABD başkanlığı için Oprah'ın Donald Trump'a rakip olacağını konuşmaya başladı.
İşte televizyonun gücü... Bundan 30- 40 yıl önce kim derdi ki bir siyahi kadın programcı çıkıp ABD başkanlığına aday olacak diye. İşin ilginç yanı, Trump'ın tanınmasını sağlayan en önemli etkenin de bir başka televizyon programı 'Çırak' olması... Halka ulaşmanın en kestirme ve en etkin yolu televizyon.
Görünen o ki, dünya siyasetini önümüzdeki yıllarda da televizyonda parlayanlar belirleyecek.
Peki Oprah Winfrey ile Donald Trump arasındaki farklar ne? İşte tespitlerim:
1- Oprah Winfrey, 3 yaşında okumayı öğrendi.
Lisedeyken başarısızlığı yüzünden okuldan ayrılmak zorunda kalıp öğrenimine ara veren Donald Trump ise, her seremonide ABD ulusal marşını okumakta hâlâ güçlük çekiyor.
2- Oprah, çocukluğunda evin çitlerine konan kargalarla röportaj yapıyordu. Donald ise, babasının emlak bürosunda getir götür işlerine bakıyordu.
3- Oprah, tırnaklarıyla kazıya kazıya 'reyting kraliçesi' oldu. Donald ise, ucuza aldığı binaları yenileyip 'gökdelen kralı' oldu.
4- Oprah'ın programında tanıttığı kitapların hemen hepsi 'best sellers' (en çok satanlar) haline geldi. Trump ise, Beyaz Saray'daki hallerini anlatan 'Fire and Furry' ('Ateş ve Öfke') kitabını yasaklatmak için uğraşıp duruyor.
5- Oprah, yıl sonu hediyesi için her sezon sonu ekibini lüks bir yolcu gemisiyle tatile götürür. Trump ise, 'Çırak' programında her hafta genç girişimcilere 'kovuldun' çeker.
6- Oprah, garip gureba için kurduğu vakıfta 51 milyon dolar bağış topladı. Tac Mahal adlı bir gazino inşa edip kumarhane işine de giren Trump ise, ilk eşi Ivana Zelnickova'dan boşanabilmek için 15 milyon dolar tazminat ödedi.
7- Oprah'ın televizyon şovları, uzman psikologlar tarafından 'grup terapisi' olarak değerlendiriliyor.
Sürekli elinin altındaki nükleer füze düğmesinden söz eden Trump ise, dünyanın yüreğine korku salıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA