Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşte gerçek kahramanlık bu!

Cumartesi günleri, genellikle köşemize ulaşan okur mektuplarını size iletirim.
Ancak bu defaki bir mektup değil. Değerli dostum Kemal Şahin Talan'ın sosyal medya hesabında paylaştığı, gölgede kalmış ama son derece kıymetli ve 'ibretlik' bir haber. Sözü fazla uzatmadan, duygularınızı şaha kaldıracağını düşündüğüm bu gerçek kahramanlık öyküsünü aktarıyorum:
Mehmet Matara, 70 yaşındaydı. Çanakkale'de yaşıyordu. Aracıyla feribot iskelesine geldi, denizi izlemeye başladı.
Yeniden kontağı çevirmesiyle araç iskeleden denize uçtu. Kimse ne olduğunu anlamadı.
Balıkçılar telaş içinde bir sağa bir sola koşuşturmaya, olayı görenlerin feryatları yükselmeye başladı. İskelede adeta kaos yaşanırken, bir gencin elbiselerini çıkarmasıyla denize dalması bir oldu.
Araç yaklaşık üç metrelik bir derinlikteydi. Genç tereddütsüz daldı. İskeledeki feryatlar dinmiş, nefesler tutulmuş bu yiğit genci izliyorlardı.
Bir süre sonra genç, suyun üstüne çıktı. Derin bir nefes alıp tekrar daldı. Saniyelerle yarışıyordu. Herkes bu genç adamı izliyordu.
Araçtaki adam yaşlıydı, ümitler tükeniyordu.
Genç; suyun altından, tek eliyle belinden kucakladığı yaşlı adamla birlikte çıktı. Onu gören iki kişi daha denize atladı. Can pazarı yaşanıyordu.
İskeleden sarkıtılan ip yeterli olmayınca, hemen bir balıkçı motoru yanaştırıldı.
Kıyıda bekleyen sağlık ekiplerinin yanına vardıklarında yaşlı adam nefes alıyordu.
Esrarengiz genç, adamı kurtarmıştı.
Bilinci kapalı ambulansa bindirilen yaşlı adam hastanede hayata döndürüldü.
O genç ise sessiz sedasız gözden kayboldu.
2014 yılının Ağustos ayında meydana gelen bu olaydan 2.5 yıl sonra o genç Çanakkale'de tekrar görüldü.
Bu kez üstüne serilmiş ay yıldızlı bayrakla...
O genç, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, 29 Kasım'da irtibat kesilen ve Suriye topraklarından naaşı alınıp Türkiye'ye getirilen kahraman mehmetçiklerimizden Astsubay Kıvanç Kaşıkçı'ydı.
Yaşlı adamın kurtarılmasına ilişkin götüntüler basına yansımış ama o kahraman gencin kim olduğu sır olarak kalmıştı. Çanakkale basını gencin kim olduğunu öğrenmiş ama Genelkurmay'ın engeline takılmıştı. Çünkü yaşlı adamı kurtaran bu kahraman genç, Özel Kuvvetler'de görevli bir bordo bereliydi.
Genelkurmay, bu yüzden kimliğinin deşifre olmasını istememişti.
Yolu ışık, yıldızlar yoldaşı olsun."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA