Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yusuf Güney’in peşine takılalım

Türkiye, tarihinin en kritik askeri operasyonlarından birine başladı. Afrin harekatının zorluğu, ordumuzun gücüyle alakalı değil. Evelallah, her türlü düşmana diz çöktürecek güçteyiz. Ama bu operasyon, bıçak sırtı dengeler üzerinde yürütülüyor. Bölgede emperyalistlerin maşası haline gelmiş, üç paraya saf değiştirecek eli kanlı topluluklar var. Ayrıca sivilleri de canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Bu da demek oluyor ki; gün, birlik beraberlik günüdür. Her türlü siyasi söylemi, menfaati bir kenara itip 'yekpare' olmanın zamanıdır.
Bu sorumluluğu sadece siyasetçilere, askerlere ve bürokratlara terk etmek insafsızlık olur. Vatandaş olarak her birimizin üzerine düşen görevler var. Şov dünyasının da...
Şarkıcı Yusuf Güney'i iki haftadır dikkatle takip ediyorum.
Güneydoğu'daki askeri birlikleri, karakolları, üsleri ziyaret edip hem sohbeti, hem de şarkılarıyla Mehmetçik'e moral verip destek oluyor.
Sınırın sıfır noktasında askerlerle aynı karavanaya kaşık sallıyor.
Aslında o da diğerleri gibi barların, konser salonlarının sıcak ve güvenli havasında parasına para katabilirdi. Ama öyle yapmadı. Atladı askeri helikoptere; zaman zaman aç susuz kaldı, zaman zaman soğuktan titredi ve o şartları bire bir yaşayıp özümseyerek adeta kendi çapında bir 'hava indirme harekatına' girişti.
Yusuf Güney, önümüzdeki günlerde bu operasyonunu dalga dalga genişleterek, gidilmedik askeri nokta bırakmayacağını söylüyor.
Helal olsun diyorum. Kulağıma çalınanlara göre Demet Akalın'ın da benzer bir projesi varmış. Ama bu işi bir-iki sanatçının yüce gönüllülüğüne bırakmak olmaz. 'Vatanperver' olmak, oturduğumuz yerden attığımız birkaç tweet'le de savuşturulmaz. Önerim şu: Sanatçılar el ele, omuz omuza versin, organizatörler devreye girsin, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın himayesinde sanatçı grupları doğu ve güneydoğuda son derece güç şartlar altında vatanı bekleyen askerlerimize moral verecek konserler düzenlesin. Onlara 'Yanınızdayız, dualarımız sizinle' diyelim.
TRT Müzik kanalı da toplasın ekibini, alsın teçhizatını, bu kervana katılıp her hafta konserleri 'canlı' yayınlasın.
Var mısınız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA