Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Anaların yüreğini ısıtan müthiş bölüm

Atv'nin ilgiyle izlenen dizilerinden 'Aşk ve Mavi'nin son bölümü, birbirinden duygusal sahnelere ve diyaloglara evsahipliği yaptı. Dizinin cuma akşamı yayınlanan bölümü, özellikle anneliği yücelten sahneleriyle ekran başındaki anneleri hem gururlandırdı, hem de onlara gözyaşı döktürdü.
'Göreçki Ailesi', düşmanları 'Faysal'ın intikam oyunu ve ihtirasına yenik düşüp ona alet olan gelinleri 'Pembe'nin manevralarıyla varlıklı bir hayattan yoksulluğa doğru hızla sürüklendi.
Hani 'Allah kimseyi gördüğünden eksik bırakmasın' derler ya, işte koca aile bu dramı iliklerine kadar yaşadı.
Konaktan kovulup bir göz odaya mahkum oldular. Bir hafta öncesine kadar holdingi yöneten 'Ali', eve iki çuval kömür getirebilmek için bütün gün hamallık yapmak zorunda kaldı.
Kardeşi 'İsmet', sokaklarda kağıt toplamaya başladı. Sefillik gerçekten de diz boyuydu. Bu durumdan oğlu 'Ali'yi sorumlu tutan ve onun 'Mavi'yi eve gelin getirmesinin büyük bir hata olduğunu söyleyen 'Refika Hanım', sinirlerine hakim olamayarak 'Ali'yi defalarca tokatladı. 'Ali' ise, her evladın yapması gerektiği gibi öylece durdu. Sonunda da "Vur anne, belki böylece sinirlerin yatışır" diyerek, onun elini öptü.
Ardından yaşadıklarına dayanamayan 'Refika Hanım', beyin kanaması geçirip yoğun bakıma kaldırıldı. Hastane koridorlarında annesinin akıbetini bekleyen 'Ali'nin hali herkesin yüreğini burktu. Bu sahnelere fon olan Emrah'ın 'Annem' şarkısındaki muhteşem performansı ise her türlü takdiri hak edecek cinstendi.
Bu özel şarkının son derece duygusal sözlerinin her kelimesi, annelerin ve evlatların yüreklerine nakış gibi işlendi.
Anneleri ve anneliği yücelten sahneler bununla da sınırlı değildi. 'Hasibe'; biri melek, diğeri şeytan tabiatlı iki kızının arasında kaldı.
Anne olarak iki evladından da vazgeçmesi söz konusu değildi tabii ki. İçine düştüğü girdaptan kurtulmak için yine annelik güdülerinden yardım aldı ve sonunda doğruyu buldu.
'Aşk ve Mavi'nin son bölümü; hem mesajları, hem sürprizli senaryosu, hem de müthiş temposuyla bana göre bugüne kadar ekrana gelen en iyi bölümdü.
Allah, analarımızı başımızdan eksik etmesin. Aramızda olmayanların da ayaklarının altından cennet sularını eksik eylemesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA