Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT World muhabirine alkış

Geçen hafta herkes, Beyaz Saray sözcüsü Heather Novert'in istemeden yaptığı PKK itirafını konuştu. Kadın sözcü, bir soru üzerine ilk kez PYD ya da YPG değil, resmen PKK kısaltmasını kullanıp "Türk köylerini vuran ABD silahları PKK'ya gitmiş olabilir" deyiverdi.
Aslında bu itirafı sağlayan, bir Türk gazetecinin ustalık ve zekaya dayalı müthiş sorusuydu. TRT World muhabiri Ediz Tiyanşan, mükemmel İngilizcesi ile sözcüye sordu: "ABD'nin verdiği silahlar ile Türk köyleri vuruluyor, siviller zarar görüyor. Bu sizi endişelendirmiyor mu?" Bu müthiş soru, sözcünün dikkatini dağıtıp konsantrasyonunu bozunca, itiraf da kendiliğinden gelmiş oldu. Bizim politikacıların bir türlü ABD'li yöneticilerin ağzından alamadığı 'gerçeği', usta bir muhabir söküp almayı başardı.
İlk teşekkürüm muhabir Ediz Tiyanşan'a, ikincisi onu kritik bir mevkide görevlendiren TRT World'e, sonuncusu ise konuyu haberleştirip takdir hisleri ile muhabiri alkış kürsüsüne yerleştirerek, hepimizi durumdan haberdar eden gazeteciler. com sitesine.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA