Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

A Haber, küfürcü Yılmaz’ı nasıl deşifre etti?

Eminim izleyince siz de en az benim kadar hayrete düşmüş, utanmışsınızdır. Eski Musul Başkonsolosu ve CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın basın toplantısında ağzından dökülen 'O.... çocuğu' da dahil, ettiği galiz küfürler hepimizin yüzünü kızarttı. Bir milletvekili, üstelik bir eski başkonsolos; yani milletin hem yurt içinde, hem yurt dışında 'sesi' olması gereken birinin, üstelik 'ful kontrollü' olması gereken bir basın toplantısında mahalle külhanı gibi küfür etmesi, akıl alır gibi değildi.
Ancak eski başkonsolos Yılmaz'ın tek 'zaafının' küfürbazlık olmadığını a Haber ortaya çıkardı. Haber müthişti. A Haber ekibi, Musul'da DEAŞ'ın gerçekleştirdiği konsolosluk baskını sırasında Öztürk Yılmaz'ın yanında olan ve onu hayatı pahasına koruyan özel harekat polisi Abdülsettar Yaşar'a ulaştı. Yaşar'ın anlattıkları, Yılmaz'ın gerçek yüzünü gözler önüne serecek cinstendi.
Yaşar, "Baskın sırasında Öztürk Yılmaz, kendini muhasebeci Kenan olarak tanıttı. Başına silah dayamadılar. Battaniyenin altına saklandı. İngilizce bildiğini DEAŞ'lılardan gizledi" dedi. İşte a Haber'in gerçekleştirdiği 'yılın röportajından' seçmeler:
"Etrafımız kuşatıldığında Arapça bilen tek kişi olduğumdan ben çağrıldım. Kapıyı onlara ben açtım. Bizim buradan hemen gitmemizi, bizimle herhangi bir sıkıntıları olmadığını söyleyerek, ilk önce bizim orayı terk etmemizi istediler. Öztürk Yılmaz 'Beni kesinlikle bu işe karıştırmıyorsunuz, sizin göreviniz beni korumaktır. Bizi korumakla görevlisiniz. Kesinlikle hiç kimse bir tane bile mermi sıkmayacak' talimatını verdi. 'Ben kamufle oluyorum, bu işlere sen bakacaksın' dedi. Kendimi sorumlu olarak tanıttığımda Öztürk Yılmaz yanımdaydı."
"Korkmadığı an yoktu ki zaten. Bir ara kafayı sıyırdığı da oldu. DEAŞ'lılar 'İngilizce bilen var mı?' diye sorduğunda, asla bildiğini söylemedi.
'Bana kesinlikle beyefendi falan demeyin' dedi. DEAŞ'lıların korkusundan battaniyenin altına saklandı."
Yaşar, "Konsolosluk neden imkan varken erkenden tahliye edilmedi?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Konsolosluk tam tahliye edilecekken yapılan gizemli bir telefon konuşmasından sonra Öztürk Yılmaz tahliye fikrinden vazgeçti."
Haber müthiş, röportaj 10 numara... Ama eski konsolos, yeni CHP milletvekilinin durumu facia.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA