Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir yıldızımız var ama gören yok

Her yıl yerinde takip ettiğim Gecce Mekan Ödülleri'ne bu kez son dakika gelişen özel bir mazeretim nedeniyle katılamadım. Aslında orada olmayı çok istiyordum.
Öncelikle sevgili dostum Kenan Erçetingöz, yıllardır bu ödül organizasyonunu neredeyse 'kusursuz' bir şekilde icra ediyor, ben de bu geceleri diğerlerine örnek gösteriyordum.
İkincisi ve daha da önemlisi, gecede sahne alacak Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun şovunu çok merak ediyordum.
Gecenin ardından neredeyse tüm gazete köşelerine göz attım.
Hiçbirinde Serhat Hacıpaşalıoğlu'ndan söz edilmiyordu.
Merak edip kendisini aradım.
"Hayrola, sen çıkmadın mı gecede?" dedim. Bir dokun, bin ah işit misali açtı ağzını yumdu gözünü. Siteminde son derece haklıydı. Medya, Serhat'a 'yok' muamelesi yapmıştı. Merak edip şov görüntülerine ulaştım. Hiç abartmıyorum, böylesine bir sahne şovuna ancak Broadway'de rastlayabilirsiniz. Muazzam bir dans grubu, harika koreografiler, etkileyici ışık efektleri...
Ben geceyi yerinde izlemiş olsam, ertesi gün sadece ve sadece bu müthiş şovu yazardım.
Oysa bizim ekranlardaki sabahçı magazin masaları ne yaptı? Neredeyse tüm programlarını bu organizasyona, kimin ne giydiğine, davete kiminle gittigine ayırmalarına rağmen, Serhat Hacıpaşalıoğlu'ndan tek kelime söz etmediler. Hatta aralarında Serhat'ın düet yaptığı ve geceye sırf onun hatırı için gelen Martha Wash'ı öne çıkarıp 'Martha Şov' diye başlık atanlar bile vardı.
Bana göre Serhat Hacıpaşalıoğlu, bu memleketin hakkını bir türlü veremediği birkaç sanatçıdan biridir.
Adam şarkı yapar, dünya listelerini sallar, bizde ses yok.
En ünlülerle düet yapar, müzik dergilerine konu olur, yine 'tısss'...
Bir başka ülkenin namına (San Marino) Eurovision'a katılıp en fazla ilgi gören şarkıcılardan biri olur; gören, duyan olmaz...
Serhat gibi ben de medyanın ona biçtiği bu 'görünmezlik pelerininin' sebebini merak edip duruyorum. Çok magazinel olmaması mı, polemiklere girmemesi mi, aşklarıyla öne çıkmaması mı, medyanın köşe başındakilere yağ çekmemesi mi? Ne?
Sebebi her ne olursa olsun, 'dünyaya açılacak sanatçı kıtlığı çekilen' ülkemizde, tabu yıkan gerçek bir yıldızı el birliğiyle küstürüp yok etmek üzereyiz.
Benden söylemesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA