Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşte ‘ses sanatçısı’...

Dün bu köşede 'Şarkıcı kime denir, ses sanatçısı kime?' başlığı altında kendi kriterlerimi sıralamıştım.
Muazzez Abacı'nın Sezen Aksu klasiklerinden oluşan 'Sezen'imin Şarkıları' albümünü dinlerken 'İşte...' dedim içimden, 'Ses sanatçısı budur.' Sezen şarkılarını bugüne kadar kimler kimler söylemedi ki....
Her başı sıkışan yeni yetme popçu, bir Sezen şarkısına sarılıp 'cover' yaptı. Ama mikrofonu eline alan kişi Muazzez Abacı olunca, işin rengi bir anda değişti.
Dün bu sütunda 'şarkıcı' ve 'ses sanatçısı' ayrımını irdelerken, ortaya koyduğum kriterlerden biri de şuydu: 'Duyduğu her notayı doğru şekilde ses tellerinden çıkarabilen şarkıcıdır. Notaya kendi yorumunu katıp can veren ve kişilik kazandıran ise ses sanatçısıdır.' Muazzez Abacı, son icraatıyla işte bu maddeye 'cuk' diye uyan isimdi.
Albümü dinlerken defalarca şükrettim; hem Sezen Aksu şarkılarına, hem Muazzez Abacı'ya yetişen bir nesle mensup olduğum için...
NOT: 50'nci sanat yılını kutlayan Muazzez Abacı, yeni albümünü imzalamak üzere 4 Mart Pazar günü saat 16.00'da D&R Kanyon'da sevenleriyle bir araya gelecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA