Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aynaya bakmaktan utanmayın

?TÜSİAD, televizyon dizilerinde kadının toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun konumlanmasını desteklemek amacıyla 'Televizyon Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi'ni hayata geçirdi. TÜSİAD'ın raporunda, dizilerdeki kadınlar iş hayatının içinde görünmüyor; kenar süsü gibi sadece 'fiziksel özellikleri' ile dizilerin içinde konumlandırılıyorlar.
İyi güzel de, bu senaristler bu hikayeleri yazarken Mars'ı gözlemlemiyor ki. Hepsi, 'bize ait' hikayeler.
Günde en az bir kadının eski eş ya da sevgili cinayetine kurban gittiği bir ülkede dram arayan, gözünü ister istemez kadınlara çeviriyor. Dizilerdeki iş hayatında kadınların yeri yok da gerçek hayatta var mı?
Başta TÜSİAD olmak üzere derneklerin üye sayılarında kadınların yüzdesine bir göz atsanıza... Onu da bıraktım;
TBMM'de kadın milletvekili sayısının azlığı orta yerde dururken, dizilerde kadının yerini sorgulamak biraz abesle iştigal değil mi? Peki ya açılımı yıllardır Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği olan TÜ- SİAD'ın, ismindeki 'iş adamları' ibaresini 'iş insanları' olarak değiştirmeyi ancak bu yıl akıl etmesine ne demeli?
Diziler, bu toplumun aynası. Kimse aynaya bakmaktan korkmasın, Türkiye'de her toplumsal sorunu dizilerin kucağına bırakma kolaycılığından da bir an önce vazgeçsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA