Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kübalı çocuklara gıpta etmek...

Haber bültenlerindeki o şahane görüntüyü izlediniz mi? Küba'da seçim güvenliğini sandık başındaki çocuklar sağlamış. Kübalılar, seçim sandıklarını çocuklara emanet etmekte hiçbir sakınca görmemişler.
Görüntüler müthişti.
Büyükler oy kullanıyor, sandık başındaki minikler işlemin tamamlanmasının ardından ellerini kaldırarak 'Tamam' diye onay veriyorlardı.
Son günlerde bizim siyasileri meşgul eden en büyük sorun seçim güvenliği. Parti temsilcileri birbirlerinin kapılarını çalıyor, seçim güvenliği için formül üstüne formül öneriyorlar.
Kimi, oyların çalınacağından endişeli; kimi, oy hırsızlığı suçlamasını ortaya atanların şimdiden seçim mağlubiyetine kılıf hazırlamaya çalıştığını söylüyor. Yani bizde demokrasi adına kimsenin kimseye güveni yok.
Peki Kübalılar ne yapıyor?
Çocuk masumiyeti, netliği ve şeffaflığı ile demokrasi bilincini harman ediyorlar. Hem çocukları 'geleceğin teminatı' olarak görüp güven tazeliyorlar, hem de minikleri daha o yaşlarında demokrasi bilinci ile tanıştırıp bu alanda onlara sorumluluk hissi kazandırıyorlar.
Yıllardır, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya üzerinde çocuklara ilk bayramı armağan eden lider olmasıyla övünüp duruyoruz.
Ama Atatürk'ün diktiği o bayrağı bir adım ileri götürebilmiş değiliz.
Çocuklarımızı sapıklardan koruma konusunda bile acizlik içindeyiz. Çünkü 'Türk övün, çalış, güven' düsturunun, sadece 'övünme' kısmıyla yetiniyoruz.
Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun bile öve öve bitiremediği dünyanın en büyük devrimcisi Atatürk'ün torunları olarak, sandık başındaki Kübalı çocuklara gıpta etmek ne acı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA