Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu nasıl iftar masası?

TV8'de sezona Onur Büyüktopçu'nun sunumuyla başlayan 'Yemekteyiz', yakaladığı beklenmedik reyting ivmesiyle kanal yönetimini bile şaşırtmaya devam ediyor. Ancak, programın Ramazan ayında 'İftardayız' şeklinde yayınlanan yeni bölümleri izleyicilerden tepki almaya başladı. Nedenini, okurumuz Haldun Tınmaz'ın cümlelerinden öğreniyoruz:
"Merhaba sevgili Yüksel Bey. Uzun yıllardır okurunuz olmama rağmen ilk kez size yazıyorum. Çünkü dayanamadım.
Bu olaya el koyacağınızdan, en azından benim gibi düşünenlerin sesini duyuracağınızdan eminim.
Efendim, ben de gastronomi konusuyla yakından ilgili bir kişi olarak 'Yemekteyiz' programını ilgi ve dikkatle takip ediyorum.
Ancak programa Ramazan süresince ara verilseydi çok daha isabetli olurdu. Çünkü malum olduğu üzere, masada zaman zaman çirkinliğe ve saygısızlığa varan çok ağır eleştiriler yapılıyor. Bizim geleneklerimizde iftar masasının bir kutsiyeti vardır. Orada Ramazan ayının ruhuna yakışacak güzel şeylerden söz edilir, Allah'a, verdiği nimetler için hamdedilir. Görüyorum ki; orucunu dua ile açan olmadığı gibi, birbirlerine olmadık sözler de sarf ediyorlar.
İftar sofrasındaki nimetin eleştirisi olmaz. Her ne kadar sunucu Onur Beyefendi onlara çeki düzen vermek, Ramazan'ın anlamını vurgulamak için çaba harcıyor olsa da; rekabet ve puan avcılığı her şeyin önüne geçtiği için kimse umursamıyor. Konuyu bir kez de sizin dikkatinize sunmak istedim. Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA