Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dünyanın en tehlikeli okul yolları

TRT Belgesel kanalında ilginç bir belgesel başladı.
Adı, 'Dünyanın En Tehlikeli Okul Yolları'. İlk bölümde Himalayalar'da yaşayan 10 yaşındaki Notub ve ailesinin 'ölümcül' okul yolculuğuna tanık oldum.
Küçük çocuk, her sonbahar, şehirdeki yatılı okuluna gidebilmek için tam 95 kilometrelik tehlikelerle dolu yolu dört günde alabiliyordu.
Bakalım yeni bölümlerde dizi ekibi, bizim Karadeniz'de, Doğu Anadolu'da okula gidebilmek için türlü eziyete katlanmak zorunda kalan çocuklarımızın maceralarına da ortak olacak mı, merakla bekliyorum.
Bu arada kendi 'tehlikeli' okul yolumdan da söz edeyim. 70'li yıların sonunda Ataköy Lisesi'ne giderken, İstanbul gibi bir mega kentin ortasında bizleri de türlü tehlikeler beklerdi. Bakırköy İncirli Caddesi'nden Ataköy 5. Kısım'a gidene kadar (Servis filan nerede, yayandık tabii ki) yolda en az üç siyasi grubun elemanları tarafından çevrilip sorguya çekilirdik.
Zamanla işin 'profesyoneli' olmuştum.
Dev Genç'e ayrı, Dev Sol'a ayrı, Akıncılar'a ayrı yanıtlar veriyordum. Aksi halde dayak, kaçırılma ve örgüt evinde alıkonulma kaçınılmazdı.
Hey gidi günler...
('En Tehlikeli Okul Yolları', TRT Belgesel kanalında pazar günleri saat 10.00'da yayınlanıyor)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA