Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Atv ekranı ‘Mor Çatı’ gibi

Atv dizileri, tıpkı mağdur kadınların sığındığı 'Mor Çatı' evleri gibi çalışıyor.
Eziyet ve şiddet gören, itilen, kakılan kadınların çığlığı haline gelen atv dizileri sayesinde kadınlar kendilerine güçlü rol modeller bulup hem moral, hem de cesaret kazanıyorlar.
'Sen Anlat Karadeniz'de, 'Nefes'in, kötü ruhlu 'Vedat'a karşı verdiği mücadele takdirle izleniyor.
'Bir Zamanlar Çukurova'da, sevdiği adam 'Yılmaz' uğruna her türlü fedakarlığa katlanan, bu yüzden ihtiraslı ağa 'Demir'in zulmü altında inim inim inleyen 'Züleyha'nın var olma mücadelesi kadınlara rehber oluyor.
'Ağlama Anne' dizisinde ise, bir yanda hapisten çıkan 'Alev'in öz kızına yeniden kavuşmak için verdiği zorlu savaş, diğer yandan yeğenine yıllarca annelik yapan 'Damla'nın, aşkıyla öz kızı gibi sevdiği 'Zeynep' ve kız kardeşi arasında kalışı izleyenleri duygulandırıyor.
Atv dizilerinin kadına şiddete karşı verdiği savaşa bu hafta 'Aşk ve Mavi' de katıldı. 'Mavi'nin yanında çalışan 'Şerife', kocasından şiddet gördü. Bunu öğrenen 'Mavi', onu himayesine alıp konağa götürdü. Ancak vicdansız koca onları rahat bırakmadı. 'Mavi', her şeye rağmen taviz vermedi, çaresiz haldeki 'Şerife'ye kol kanat germeye ve sorunların kadın dayanışması sayesinde çözülebileceği mesajını vermeye devam etti.
Atv, kadına şiddeti önleme konusunda kendi kapısının önünü tertemiz yaptı.
Tabii ki bu sosyal yarayı pansuman etmenin tek çaresi televizyon dizileri değil. Ama atv'nin dizilerini izleyip de yüreğinde cesaret, kolunda güç bulabilen bir tek mağdur kadın bile hayata tutunsa kardır. Umarım suya ulaşabilen o deniz yıldızlarının sayısı atv sayesinde artar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA