Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

29 sayısına sevinirken...

Her akşam büyük bir heyecan ve umutla ekranda belirecek yeşil renkli tabloyu bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük koronavirüs tablosunu... Son günlerde vaka ve vefat sayısındaki azalış, tedavi olan hasta sayısındaki artış hepimizi sevindiriyor. Kötü günlerin geride kalacağına dair umudumuzu yeşertiyor.
Evet, vefatlar 20'li sayılara geriledi. Örneğin, pazartesi akşamı 29 idi. Sevindim... Ama sonra sevindiğim için kendimden utandım. Çünkü o 29 sadece bir sayı değildi. 29 hayatın söndüğünü anlatıyordu. Bir günde 29 can yitirilmişti. 129'un yanında 29 iyiydi tabii. Ama gelin onu bir de o 29 canın anasına, babasına, oğluna, kızına, eşine anlatın.
O gece 29 ocağa düşen ateşi düşündüm. 29 evdeki acıyı, hüznü, kederi... O sayı, akıtılan onca gözyaşını ifade edebilir mi? Entübe hasta sayısı 400'ün altına düşmüş. Umut verici tabii... Ama siz onu bir de o 371 kişiden haber bekleyenlere sorun.
Artık felaketlerde sayılara göre üzülüp, sevinmeyi çıkardım hayatımdan. Acının en yakınındaki birine sorsanız, bir can ile bin canın farkı olmadığını söyler çünkü... Açıları sayılarla ifade edebilirsiniz. 45, 90, 180, 360... Peki ya acıları?..
Acının tek bir derecesi vardır: 90... Çünkü hep dik düşer...

Emel hancı, diğerleri yolcu
Çarkıfelek, yeni sunucusu Onur Büyüktopçu ile bayramın birinci günü Kanal D ekranlarında tekrar seyircinin huzuruna çıktı. Bir sunucu için ilk programlar her zaman zordur. Hele bir de stüdyoda zorunluluktan dolayı seyirci yoksa, motivasyon sağlamak iyice güçleşir. Ama Onur Büyüktopçu ilk programı en azından 'hasarsız' atlatmayı başardı. İstim tutup rahatlayınca, kendine güveni gelecek ve daha iyi olacak diye düşünüyorum.
Büyüktopçu'nun ilk programdaki en büyük yardımcıları ise sıcak kanlı konuklarıydı. Bülent Serttaş, Kutsi ve Jessica May, onu rahatlatmak, programa heyecan ve dinamizm katmak için ellerinden geleni yaptılar. Bu arada Bülent Serttaş'ın yeni imajını beğendim. Sakalın ilk kez birini gençleştirdiğine şahit oldum.
Bir de olumsuz eleştiri: Programın yeni bölümünün, adı Çarkıfelek ile özdeşleşen Mehmet Ali Erbil'e bir saygı videosu ile başlamasını beklerdim. Bayram günü sevgili Mali'ye kim bilir ne güzel moral olurdu.
Gelelim Çarkıfelek'lerin gerçek yıldızına... Yarışmanın hostesi Emel Özkızıltaş'ı ilk kez ekranda göründüğü moda yarışmasından bu yana dikkatle takip ediyorum. Adeta televizyon için yaratılmış. Sürprizli kişiliği ve tatlı gaflarıyla izleyenleri "Acaba ne yumurtlayacak?" diye ekran başında tutuyor. Şimdiden 4 sunucu eskiten Emel'in en önemli özelliği ise çocuk masumiyetindeki saflığı, temizliği... Bu erdemleri çok özlediğimiz şu günlerde Emel hepimizin yüreğine adeta yelpaze sallıyor.

Sahte hesaplara dikkat!
Sırf benim adımla işletilen sahte hesapları açığa çıkarmak için sosyal medyada kendime hesaplar açmıştım. Ama durmuyorlar, duracak gibi de değiller. Benim adımla insanları kandırmaya devam ediyorlar. Sosyal medya sahte Yüksel Aytuğ'lar ile doldu yine...
Efendim, buradan bir kez daha açıklıyorum: Yüksel Aytuğ isimli bir Facebook, Kukiaytuğ isimli bir Twitter hesabım var. Instagram'da yukselaytug250863 ile varım. Ayrıca I2 adıyla (İngilizce telaffuz edildiğinde 'Aytuğ' sesi veriyor) bir YouTube kanalım var. Gerisi tamamen sahtedir. Aman diyeyim...
Bu arada Yakından Kumanda her zaman olduğu gibi bu bayram süresince de açıktı. Gazetemizin basılamadığı bu süreçte okurlarımıza Sabah'ın internet sitesinden hitap ettik. Kaçıranlar, Sabah/Yazarlar arşivimize bir göz atsın lütfen.

Gaf kürsüsü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendini övmek için başka bir hesaptan yorum yapmak isterken yanlışlıkla resmi hesabını kullandı. Söz konusu paylaşım daha sonra silindi.

Zap'tiye
Koronavirüs yüzünden bu bayram harçlık toplayamayan çocukları bugün Çin Konsolosluğu önünde protesto gösterisi yapmaya davet ediyorum!..

Ne demiş?
Bayramın bomba açıklaması 2. Sayfa'da Seda Sayan'dan geldi: "İki sevgili adayımdan TC kimlik numaralarını istedim. Araştırınca ikisinin de evli olduğu ortaya çıktı, engelledim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA