Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

TV starları sinemaya izleyici çeker mi?

Türkiye' de moda olanın peşinden gitmek gibi bir alışkanlık var. Televizyonda bir program tuttuysa, hemen diğer kanallarda da aynısı yapılıyor. Aynı alışkanlık şimdi sinemacılara da sıçramış durumda. Bütün filmler; oyuncu kadrolarını televizyonda tutmuş dizilerin yıldızlarından oluşturmuş. Bir liste çıkardık, yaklaşık 40 televizyon yıldızı bu yıl sinema filmlerinde başrolde. Yani? Yani televizyonda tutan işlerde oynadılar, sinemada da aynı etkiyi yaratırlar beklentisi var.

ÖNEMLİ OLAN HİKÂYE!
Ama şöyle düşünelim; insanlar televizyonlarını hiç zahmetsiz, masrafsız evlerinde izliyorlar. Sinemaya gitmek ise elini cebine atmak demek. Yani 'Binbir Gece' dizisinde Halit Ergenç'i ya da Bergüzar Korel'i izleyenler filmleri gösterime girdiğinde "Aman filmde oynamışlar, bu filmleri kaçırmayalım" demezler. Birileri bu yazdıklarımı 'ahkam kesmek' olarak algılayabilir ama bizim de bu piyasada dönemleri, modaları epey takip etmişliğimiz var. Bir küçük örnek vereyim size; 'Issız Adam' filmi geçtiğimiz yılın en çok konuşulan filmlerindendi. O filmde de Melis Birkan ile Cemal Hünal oynuyordu. Yani televizyonda öyle büyük iş yapan isimler değillerdi. Ama insanların ilgisini hikâye çekti. Ve kulaktan kulağa yayılarak film zirve yaptı. İşin özeti; önemli olan hikâye... İnsanlara dokunabilecek bir şeyler buldunuz mu, tamamdır. Gerisi sahiden hikaye... Geçtiğimiz yıl dizilerde rol alan oyuncuların bu yıl hangi filmlerde başrolde olduğu bir liste halinde önümde... Her bir film vizyona girdikçe yanına notlarımı alacağım. Sezon sonunda, bu yazının devamında bir kez daha buluşuruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA