Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Buz müzesi açılıyor

Eskiden bir şeyleri yaşamak, tecrübe etmek 'dünya' kadar uzağımızdaydı. Şimdi her şey dokunulabilecek kadar yakında. İster bir dünya starının konseri, ister muhteşem bir sergi, ne bileyim aklınıza ne gelirse... Cazibe merkezi İstanbul artık dünya için bir referans noktası, bir buluşma adresi...

YILLAR ÖNCEYDİ...
Eskiden böyle miydi ya! Çok değil, bundan sekiz-on yıl önce "Haydi İsveç'e gidiyoruz. Orada da Buz Otel'de kalacağız" dendiğinde "Vavvvvvv..." çekmiştik... Önce İstanbul'dan Kopenhag, oradan Stockholm'e uçuş, sonra bir küçük uçakla Kiruna... Çok uzak gelmişti çoook... Ama Buz Otel'de yaşanacak tecrübe her şeye değerdi. Sonunda az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik, Kiruna'ya indik... Ayağımızı yere basar basmaz, özel giysilerle donatıldık. Astronot gibi olduk. Sonra huskilerin çektiği kızaklarla konaklayacağımız yere doğru yola koyulduk. Buz Otel 'buzzzz'du sahiden... Merakla dolaşmaya başladık. Kilisesi, barı falan derken odalara geldi sıra. Hepsi buzdan birer sanat eseriydi. Ayrı konseptte hazırlanmış odalar, arkadaşlar arasında hemen paylaşıldı. Ben geceyi sıcak bir kulübede geçirmeyi yeğlemiş, iyi de etmiştim. Çünkü buzun üzerinde, bir uyku tulumunun içinde kıpırdamadan sabahlamak pek de hoş bir fikir değildi doğrusu... Neyse, hayatımın en unutulmaz seyahatlerinden biridir Kiruna seyahati... İşte yıllar geçti, yollar kısaldı... O büyülü dünyanın bir benzeri şimdi İstanbul'da yaratılıyor. Forum Alışveriş Merkezi içine 20 milyon dolarlık bir yatırımla 23 Nisan'da bir buz müzesi açılıyor. (Bu arada Kiruna'daki Buz Otel'e (Ice Otel) baktım. Otel bugünlerde kapılarını kapatıyor, daha doğrusu eriyor. Ve aralık ayında yepyeni bir temayla yeniden inşa ediliyor.) Bu projeler İstanbul için çok önemli. Niye? Turizm açısından çok önemli.

ŞAŞIRTICI BİR İSTANBUL
Dubai, çölün ortasında yaptığı yapay kayak merkezi ile tüm dünyada adından söz ettiriyor. Türkiye'nin de bir buz müzesi neden olmasın? Ve İstanbul'a gelen turist Boğaz kenarında denizin mavisine bakıp, lale festivalinin içinde gönlünü rengarenk boyayıp, üstüne bir de buz müzesini dolaşıp, "Bu nasıl bir ülke, ne kadar şaşırtıcı" neden demesin?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA