Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

İçimizdeki iyi insanlar nerede?

Gazetemizin yazarı sevgili Elvan Demirkan, hafta sonu yazısını 'Kişisel Gelişimin İtibarı'na ayırmıştı. Amerika'da yaşam danışmanlığı yapan ve dersler veren Elvan, arkadaşlarıyla yaptığı sohbetlerde, onlarda kişisel gelişimin bir aldatmaca olduğuna dair genel bir kanı tespit etmiş. Bir yere kadar hak da veriyor bu görüşe. Ve şöyle bir ayrımda bulunuyor: "Kişisel gelişimde mutlu son vadeden fırsatçılarla, bakış açısı kazandıranların ayrımını yapabilmek lazım."

YOK MEDİTASYON, YOK YOGA
Ben bu konuya niye daldım peki? Şu gerekçeden; çevremiz kişisel gelişimin peşinde olan insanlarla dolu. Herkes iyi olmak, içindeki iyiyi bulmak, dünyayla ve insanlarla barış ve huzur içinde yaşayabilmek için bir dolu reçetenin içinde boğuşuyor. Kimi kitaplar okuyor, kimi seyahatlere çıkıyor. Yok nefes terapisi, yok meditasyon, yoga... Reçetelerin sonu yok. Paket turlar gibi paket programlar... (Bunların hepsi aldatmaca mı sahiden?) Benim de anlayamadığım nokta tam burada başlıyor işte... Kişisel gelişim kitapları bu kadar çok satarken, herkes bir gurunun peşine takılmış giderken; bu hayat okulundan kimseler mezun olamadı mı hâlâ? Niçin çevremiz-çevreniz hâlâ kafası şeytan gibi çalışanlar ve kötülüklerle dolu. Telefondaki ses! Geçenlerde telefonum çaldı. Açtım. Biri konuşuyor. Ama benimle değil, yanındaki biriyle. Sesten kimin olduğunu anladım. Herhalde bana "Alo" diyecek dedim, bekledim. Ama beni aramadığını anladım. Yanlışlıkla rehbere girdi ve benim numaram çevrildi demek ki... (Bir ünlünün başına gelebilecek çok talihsiz bir olay.) O sırada da ister istemez konuşmalarına kulak misafiri oldum. Çok ünlü biri, bir başka ünlü hakkında nasıl konuşuyordu, nasıl küfürlü konuşuyordu anlatamam. O iyi ve efendi insan imajına nasıl da aykırı! (Konuşma devam ederken dayanamadım ve ben kapattım telefonumu.)

HİÇBİR ŞEY SÖYLEYEMEDİM
Birkaç gün sonra hakkında kötü konuşulan kişi aradı tesadüfen. Ben de laf arasında o kişiyle arkadaş olup olmadıklarını sordum. "Evet, iyi arkadaşız" dedi. Hiçbir şey söylemedim, söyleyemedim. İçimizdeki iyi insan nerede ortaya çıkıyor, nerede kayboluyor bir bileniniz var mı? (O kişilerin kim olduklarını çok merak ediyorsunuz değil mi? Ne fark eder? Günün sonunda herkesin çıkardığı bir maskesi varsa, ne fark eder?)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA