Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

"Anadolu çocuğuyum diyen biridir o!"

Geçen cuma, televizyon sektörü ile ilgili yazdığım yazıda 'Yer Gök Aşk' dizisini örnekleyerek izleyicilerin haklarına değinmiştim.
Dün gece bu dizide toprağa verilen Murat Ünalmış; bu gece 'Babalar ve Evlatları' dizisinde yeniden can bulacak.
Ben de bu noktadan hareketle "Oyuncu ve yapımcı hakkı kadar, izleyici hakkı diye bir şeyin olduğuna da inanıyorum" demiştim. Çünkü sosyal medya, Ünalmış'ın canlandırdığı 'Yusuf' karakterinin ölmesini istemeyen izleyicinin çığlıklarıyla doluydu.
Bu yazıdan sonra çığlıklar bu sütunlara da ulaştı. Ve ben bir kez daha televizyon dizilerinin kahramanlarının, toplumun üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu görmüş oldum.
Öncelikle bir konuyu açıklığa kavuşturalım.
Ben yazımda Murat Ünalmış'la ilgili hiçbir suçlamada bulunmadım sevgili fanlar... (Anlaştık mı?)

"ENSEST İLİŞKİ YÜZÜNDEN"
Ve gelelim izleyicinin görüşüne... Ben aradan çekiliyorum.
"Yazınızda hak verdiğim yerlerin olduğunu söylemek isterim. Haklısınız dizi çığırından çıktı, saçmaladı. İzleyicilere bu yapılmamalıydı. Murat Ünalmış bu diziden güle oynaya ya da hiç bir uyarıda bulunmadan sebepsiz yere, yahut para için filan ayrılmadı. Dizideki ensest ilişkiler, Türk aile kültürüne uymayan davranışlar yüzünden... Neticede Murat Ünalmış kendini "Anadolu çocuğuyum" diye tanımlayan biri...
Tüm bu ahlaksızlıklara karşı kayıtsız kalamayarak senaryonun düzeltilmesini, aksi takdirde diziye devam etmek istemediğini dile getirmişti ama kendilerine çok güvenen senaristlerimiz bunu dikkate bile almadı.
Murat da daha fazla dayanamayarak sözleşmeyi fesetti."

"HER HAK SENARİSTİN!"
"Biz izleyicilerin de bir hakkı olmalıydı ama olmadı. Her hak yapımcı ve senaristin oluyor çünkü... Defalarca tüm izleyiciler olarak gerek yapım şirketine, gerekse senaristlere şikayetlerimizi ilettik.
Başrol oyuncuları bile "Aşıkları kovuşturdunuz, artık ayırmayın" dediler ama laf geçiremediler. Senaryo düzeltilmediği gibi bir de başrol oyuncuları, diziden ayrıldıkları için suçlanıyorlar.
Oyuncu oynamazsa, yüksek tazminatlar ödetirlermiş. Peki senin yapımcı olarak, o oyuncunun sırtından kazandığın paralara ne demeli? Bu yapılan ayıp değil midir? Sorunlarını dile getirdiği halde, neden oyuncu suçlanıyor, bedel ödetilmeye çalışılıyor?"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA