Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Orhan Gencebay ve çocukları

Geçenlerde Orhan Gencebay için "Bence sanat dünyasının ombudsmanı olmalı" demiştim.
Adı geçtiğinde herkesin saygı duyduğu bir isim. 'Orhan Baba' denmesi boşuna değil.
Küçükten büyüğe herkese karşı sevgili, saygılı... Bilgili, kültürlü. Hep söyleyecek bir sözü var. Öğretici, barışçıl. İnsan...
Şimdi, 32 sanatçının eserlerini seslendirdiği 'Orhan Gencebay ile Bir Ömür' albümü elimde. Bu albüm, Orhan Gencebay'ın adına duyulan sevgi ve saygının çerçevesinde şekillenmiş bir albüm. Onun için önemli.

PİYASA HAREKETLENDİ
İşte benim albüme dair notlarım:
* Albüm kartonetine bütün sanatçılar için bir şeyler yazmış Gencebay. Ve çoğuna şöyle hitap etmiş. "Oğul, evlat, cimbik-Ebru Gündeş, sen benim küçük yavrumsun, kızımsın-Sibel Can."
* Albüm, piyasaya uzun süredir yaşanmayan bir hareket getirdi. Çünkü sattı. Demek ki farklı bir iş, farklı bir heyecan her zaman karşılığını bulurmuş. Bu albüm bize bunu gösterdi.
* Bu yaz müzik dinleyicisi farklı tada alıştı. Önce Ozan Çolakoğlu'nun ünlülerle yaptığı albüm -ki bu yazın bütün hitleri o albümden çıktı- şimdi de Orhan Gencebay albümü.
Bundan sonra 'İyi bir şarkı yakaladım, arkasına da diğer şarkıları koyup albüm çıkarayım' taktiği yürümeyecek. İnsanlar çabuk sıkılıyor, çabuk tüketiyor.
* Albümü dinlerken pek çok Gencebay şarkısını ezbere bildiğimi fark ettim. Sizce de ilginç değil mi? Sözler 'damarlarımıza' işlemiş.
Ve işte benim ilk 5'im...
Deniz Seki, Nükhet Duru, Mustafa Sandal, Manga ve Hande Yener. Ve bonusum; ünlüler korosundan 'Batsın Bu Dünya'.
Perşembe gecesi bu albümde yer alan bütün sanatçılar, Orhan Gencebay'ın sanat hayatının en önemli gecesinde buluşuyor.
Ben de orada olacağım. Bütün dileğim, muhteşem bir organizasyonda, Gencebay'a hayatının en güzel gecesinin yaşatılması...
Bu geceyi çok önemsiyorum çünkü belki de ilk kez bir sanatçıya yaşarken bu onur, gurur ve mutluluk altın tepside sunuluyor.
Umarım, o gece herkes egosunu bir yana bırakıp sadece Orhan Gencebay'ı düşünür.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA