Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Bu sesi duyan biri yok mu?

Tiyatrocu Emre Kınay günlerdir konuşuyor, sesini duyurmaya, derdini anlatmaya çalışıyor. Geleceğini yatırdığı tiyatro salonundan çıkarılıyor çünkü...
Emre Kınay'ın tiyatrosu bir okul içinde faaliyet gösteriyor. Ancak okul idaresi tiyatroyu oradan çıkarmak istiyor.
Emre de hem tiyatro yapmak istiyor, hem de oraya yaptığı yatırımın karşılığını almak.
Ama burası Türkiye; olmuyor.
Bir okulun bahçesinde bir özel tiyatronun olması hem iyi bir şey hem de kötü.

ÇABA HARCAMIŞ
İyi bir şey, çünkü tiyatro okulun içine kadar giriyor. Ki o okulun öğrencileri istedikleri zaman Duru Tiyatro'nun oyunlarını izleyebiliyorlarmış. İyi bir şey, okullar halkın da paylaştığı alanlar haline dönüşüyor, atıl olmaktan kurtuluyor. Hafta sonları küçük etkinlikler dışında okullar bomboş.
Öte yandan Duru Tiyatro, o salonun yenilenmesi için büyük çaba göstermiş.
Daha ne yapsınlar? Okul yönetimi Duru Tiyatro'yu dışarıya çıkardığı zaman o binayı konfeksiyon atölyesine mi kiralayacak?
Bir tiyatronun bir okul binasının ya da bahçesinin içinde olmasına gelince...
Bu bize tiyatrocuların mesleklerini yapmak için ne kadar zor şartlarda mücadele ettiğini gösteriyor çünkü tiyatrocunun salon bulması mucize.
İşin bu boyutlarını bir yana bırakalım. Ben günlerdir Emre Kınay'ın konuyla ilgili açıklamalarını dinliyorum, okuyorum ama sesi gerekli yerlere ulaşmıyor demek ki? Bir yerlerde bir tıkanıklık var.
Konuyla ilgili bir yetkili çıkıp da, "Evet orayı boşaltacağız çünkü Duru Tiyatro orada gerekli şartları yerine getirmiyor" ya da "Duru Tiyatro bu binada kalmaya devam edecektir" gibi bir açıklama yapamıyor.
Ortada bir yetkili yoksa, o 'tahliye' kararını kim veriyor? İşte bunun yanıtını çok merak ediyorum. İnanın başka bir konu olsaydı, şimdiye kadar on kişi çıkar konuşurdu. Ama 'tiyatro' nedense herkesi susturdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA