Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Osman Hamdi bey için Londra’da büyük kapışma

Dünyaca ünlü İngiliz müzayede evi Sotheby's, Londra'da Türk ve İslam eserleri müzayedesi düzenliyor. 24-26 Nisan arasında 'Klasik'ten Çağdaş'a:
Sotheby's Türk ve İslam Eserleri Haftası'nda, 90 klasik ve çağdaş eserimiz Avrupalı koleksiyonerlerin beğenisine sunulacak.
Müzayedede en büyük ilgiyi, Osman Hamdi Bey'in 'Okuyan Genç Emir' (The Scholar) adlı tablosunun görmesi bekleniyor. Hatırlarsanız Sotheby's'in 2008'de Londra'da düzenlediği müzayedede, Osman Hamdi Bey'in 'İstanbul Hanımefendisi' adlı eseri 3 milyon 380 bin 500 sterline satılarak rekor kırmıştı. Teklifle satışa sunulacak 'Okuyan Genç Emir'in de 3 ile 5 milyon sterlin aralığında satılabileceği konuşuluyor.

YALIDA DAVET
Sotheby's'cilerin, Londra'daki bu görkemli müzayedelerin tanıtımı için, 3 Nisan'da Esma Sultan Yalısı'nda İstanbul'un elitlerine bir davet vereceklerini öğrendim. Ne de olsa Londra'daki müzayedeye katılmak için İstanbul'dan da birçok sanat tutkununun gideceği söyleniyor.
Osman Hamdi Bey'in tablosu için İstanbul'un elitleriyle Avrupalı koleksiyonerlerin çekişmesi kaçınılmaz.
Bakalım yeni bir Osman Hamdi Bey rekoru kırması beklenen 'Okuyan Genç Emir' ülkesine mi dönecek yoksa Avrupa'da mı kalacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA