Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Üç büyük koleksiyona üç eserini soktu

Ünlü işadamı Cem Boyner'in Bilgün Dereli'den olan ikiz kızlarından Elif Boyner'in adı, sanat camiasında artık sıkça konuşulur oldu! Babası Cem Boyner'in yanında çalışmayı planlayan ancak aldığı sanat eğitimi ağır basınca sanatçılığa yönelen Elif Boyner; pazar günü sona eren Contemporary İstanbul'a da damgasını vurdu!
Türkiye'nin en kapsamlı çağdaş sanat fuarına, Galeri Siyah Beyaz ile katılan ve beş eserini sergileyen Boyner, fuarın ilk gününde üç eserini satmış. Üstelik Boyner'in üç farklı kısa filmden oluşan eserlerini alanlar da, Türkiye'nin sanat konusunda en iddialı isimleri.
Boyner'in eserlerinden biri İstanbul Modern'e, ikincisi Mustafa Taviloğlu Koleksiyonu'na, üçüncüsü de Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'na gitmiş.

HER BİR ESERİNİ 7 BİN LİRADAN SATTI
Hayatını Londra ve İstanbul arasında geçiren Boyner, ilk kez geçen yıl video çalışmaları ile Tophane-i Amire'deki 'Duygulanım Hali' adlı karma sergide sanat tutkunlarının karşısına çıkmıştı.
Geçtiğimiz Nisan ayında da "Görüntünün Ötesinde' adını verdiği ilk kişisel sergisine imza atan Boyner, Contemporary İstanbul'da da rüştünü ispat etmiş oldu.
Boyner, üç kısa filmini 7'şer bin liradan satmış. Elif Hanım, iş dünyasından sonra sanat çevrelerinde de Boyner soyadını çok konuşturacak gibi gözüküyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA