Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Huzur bulmak için Bhutan’a gitmişler

HİMALAYALAR'IN ZİRVESİNDE HUZURU ARAMIŞLAR

Sosyetenin ünlü isimlerinden Hakan-Aylin Saruhan, Alp-Serra Taşkent ve Stefan-Serra Kaslowski'nin dostlarıyla birlikte dünyanın en ilginç ülkelerinden Bhutan'a tatile gittiklerini öğrendim. Himalayalar'ın tepelerinde Hindistan ile Çin'in arasında kalan bu küçük ülkeye niye gittiklerini merak edip biraz araştırdım.
Meğer huzur ve mutluluk için Bhutan yollarına düşmüşler. Çünkü Bhutan, modern dünyadan soyutlanmış, gelenek ve kültürleri hiç bozulmamış, kendi ürettiklerini yiyip içen, fazlasını ise değiş tokuşta kullanan, son derece huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir ülkeymiş. Bir özelliği de Budizm'in en saf şekliyle yaşanıp uygulandığı bir ülke olmasıymış. Bizim sosyetikler de Bhutan'da, modern hayattan uzak, az ile yetinip dünyanın en mutlu insanlarının içinde mutluluğu ve huzuru yakalayabileceklerini düşünmüş.

MUTLULUĞUN SIRRINI ÖĞRENMEYE ÇALIŞMIŞLAR

Cep telefonlarının bile sadece otelde çektiği ülkede, zamanlarının çoğunu Himalayalar'ın zirvelerinde yer alan ve ancak yürüyerek çıkılabilen Budist tapınaklarında geçirmişler.
Budist rahiplerinden huzurun ve mutluluğun sırrını öğrenmeye çalışmışlar.
Oradan paylaştıkları fotoğraflara bakılırsa mutluluğun sırrını bulmuş gibi görünüyorlar. Bakalım, yüzlerindeki bu gülümseme İstanbul'a döndüklerinde de devam edecek mi, Bhutan'da yakaladıkları huzur ne kadar sürecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA