Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Yeni moda 'Gastrik Bypass'

Sosyete ve sanat camiasında 'ağır' çeken isimlerin fazlalıklarından kurtulmak için kolay yolu seçip tüp mide ameliyatı yaptırması son dönemin modasıydı. Rahmetli Mustafa Koç, Sema Sipahioğlu, Erdinç Acar, Eda Aşık ve Doğan Çakıt bu kolay yolu seçen isimlerdi. Ancak öğrendim ki, tüp mide ameliyatının pabucu dama atılmış. 'Ağır Çekenler Ligi'nde yeni moda gastrik bypass!

GÜLŞAH SARAÇOĞLU DA BU YÖNTEMİ TERCİH ETMİŞ
Yıllardır 'ağır sıklet' olan bir arkadaşımı geçen ay 'orta sıklet'e düşmüş görünce, gastrik bypass'ın varlığından haberim oldu. Ben yeni öğrendim ama meğer bu yöntem çoktan moda olmuş bile. Geçen hafta, yıllardır kilolarıyla başı dertte olan usta oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu'nun da bu operasyonla dört ayda 20 kilo verdiğini okumuştum.
80 kilonun üzerinde olduğu konuşulan ünlülerin modacısı Gülşah Saraçoğlu'nun da bir süre önce bıçak altına yattığını duymuştum. Kısa sürede epey süzülen modacının da tüp mide ameliyatı yaptırdığını sanmıştım; yanılmışım. Meğer Saraçoğlu da, Bozoğlu gibi gastrik bypass'la fazlalıklarından kurtulmuş. Tabii, keşke boğazlarını tutmayı becerip sağlıklı yollarla kilo vermeyi başarsalar...


Yeşim Ceren Bozoğlu da, Gülşah Saraçoğlu gibi gastrik bypass yöntemini tercih edenlerden.

MİDENİN BİR KISMI BYPASS EDİLİYOR
Gastrik bypass ameliyatlarında midenin bir bölümü bypass edilerek küçük hacimli (yaklaşık 30-50 cc) bir mide bölümü hazırlanarak ince bağırsaklara dikiliyormuş. Bu ameliyatta hem mide hacminin küçültülmesi, hem de bağırsakların bir bölümünün devre dışı bırakılarak tüketilen yiyeceklerin bir kısmının emilmeden atılması hedefleniyormuş. Böylece hastalar daha az gıdayla doyuyormuş.


Cengiz Kurtoğlu, Sema Sipahioğlu ve Eda Aşık, tüp mide ameliyatı ile neredeyse yarı kilolarına düşmüştü.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA