Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

‘15 Temmuz’u asla unutmayacağız’

İş ve cemiyet hayatının ünlü isimleri, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde, duygularını dile getirdi. Çok büyük bir tehlike atlattığımızı söyleyen ünlü isimler, "15 Temmuz'u asla unutmamalıyız" dedi.



Demet Sabancı Çetindoğan
15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan kalkışma, daha önce tanık olmadığımız türde bir ihanetti. Bu sebeple insanımızın vicdanında mahkum edildi ve lanetlendi. Kaybettiğimiz canları saygıyla anarken onların cesaretlerine minnettar olmamız lazım. İş dünyası ve biz girişimciler ülkemizin yanında, işimizin başındayız. Bir kez daha hain kalkışmada şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Hepsi gönlümüzde birer kahraman... Her şey vatan için...



Işıl Reçber
O güne döndüğümüzde yaşananlar çok zor bir sınavdı fakat Türk olmanın formülünü tekrar ortaya çıkaran bir geceydi. Bu hain girişim, birlik beraberliğin öneminin altını çizdi. Türk milleti olarak birlikte ne kadar güçlü olduğumuzu ve bölünmezliğimizi tüm dünya bir kez daha gördü. Demokrasi şehitlerimiz unutulmamalıdır.

Süleyman Orakçıoğlu
Kalkışma engellenmeseydi, ülkemiz için çok kötü sonuçlar doğurabilirdi. Kendini siper eden şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Cumhurbaşkanımızın, Türk milletine çağrı yapması da tarihe geçen bir hareketti. Orka Holding olarak biz de kendisini örnek aldık. 18 Temmuz'daki yurt dışı bayi toplantımız için bayilerimiz ile tek tek iletişime geçtik ve ülkemize gelip bayi toplantımıza katılmaya ikna ettik.



Feryal Gülman
Çok zor bir geceydi. Cumhurbaşkanı'nı telefon bağlantısında TV ekranlarında görünce girişimin başarısız olacağını anlamış, korkumun yerini büyük öfke almıştı. FETÖ'nün amacı Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etmekti. Allah bizleri korudu. Cumhurbaşkanımız sağlam bir duruş sergiledi. Bugün şehitlerimizi de yad edelim. Gençlerimizi Ata'mızın yolundan ayırmadığımız sürece bu ülkeye birşey olmaz.



Zeynep Yılmaz
Ülkemizin başına gelen tarihteki en büyük saldırılardan biri bu girişim. Dün gibi hatırlıyorum nasıl korku yaşadığımızı. Benim çocukluğum 80'lerde geçti. O dönemde TV'de darbenin anons edildiği geceye döndüm. Korku ve öfke... 40 yıl önceye dönecekti ülkemiz. Türk milleti olarak asırlardır birlik ve beraberliğe önem veririz. Ama bu dayanışma o parti veya bu parti için değil, Türkiyemiz için olmalıdır.



Neşe Kavak
15 Temmuz kalkışması, Türkiye'nin tarihine geçmiş kara bir lekedir. Academic Hospital ailesi olarak kalkışmayı en az hasarla atlatmak için ekibimle birlikte sabaha kadar çalıştık. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne en yakın hastane olmamız nedeniyle 115'ten daha fazla yaralı hastanemizde tedavi gördü. Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz'da çok birleştirici bir tavır sergiledi ve krizi başarıyla yönetti. Kararlı tutumu olmasaydı bugün bambaşka bir Türkiye olabilirdi.

Nilüfer Bulut
Geriye dönüp baktığımda 15 Temmuz gecesi hiçbirimizin hatırlamak istemediği acı anılarla dolu. O gece ülkemiz bağımsızlık ve demokrasi savaşı verdi. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortak değeri vatan sevgisi olan milletin cesareti ve feraseti sayesinde atlatıldı. Devlet ve milletimiz el ele hain girişimi birlikte bertaraf etti. Şehitlerimizi minnetle anıyorum.



Selma Türkeş
O gece kara bulut gibi çökmüştü ülkemizin üstüne. Bu hain kalkışmayı yapan ve organize edenlerin aynı topraklardan, aynı kandan olması kabus gibiydi ama çok şükür ki büyük liderimiz ve cesur halkımız sayesinde ülkemize sahip çıkıldı. O tarihin en kara gününde liderimiz ve Türk halkı olmasaydı, senelerdir sinsice içimize sinen vatan hainleri ülkemizi böleceklerdi.



Sinan Öncel
Şimdi üç sene öncesine dönüp baktığımızda ülkemizin ve demokrasimizin ne kadar büyük bir tehlike atlattığını daha net olarak görebiliyoruz. Tehlikenin farkına vararak büyük bircesaretle canları pahasına karşı koyan askerlerimizi, emniyet güçlerimizi ve Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla büyük bir direniş gösteren vatandaşlarımızı hiçbir zaman unutmamalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA