Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

‘Eşim ve annem de pozitifti ama atlattık’

Dünyayı da kasıp kavuran ve önceki gün itibariyle ülkemizdeki 168 vatandaşımızın canına mal olan koronavirüs illetini yenmeyi başaranlar çıktıkça moralimiz yükseliyor. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim gibi, pek çok uluslararası ödüle sahip başarılı tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu da koronavirüsü alt etmeyi başardı. Geçmiş olsun demek için aradığım Zeynep Hanım ile virüsü kapmasını, tedavi sürecini ve bundan sonra neler yapacağını konuştuk.

'EŞİM VE ANNEMDE BELİRTİ YOKTU'
İşi nedeniyle Şubat ayında birçok ülkeye gittiğini ve 2 Mart'ta İstanbul'a döndüğünü söyleyen Zeynep Hanım, evine kapanıp kendini karantinaya almış. Ancak geçen hafta başında nefes almakta zorlanınca hemen hastaneye gittiğini belirten Zeynep Hanım, sonrasını da şöyle anlattı: "Koronavirüs testim pozitif çıkınca hastaneye yattım. Bu arada eşim Meto'da (Metin Fadıllıoğlu) ve annem Yüksel Behlil'de hiçbir belirti olmamasına rağmen onların da testleri pozitif çıktı. Ben hastanede dört gün kalıp taburcu oldum. Annem ile Meto da evde tedavi gördü. Çok şükür şimdi hepimiz iyiyiz. Ancak klinik bulgularımızın bitse de birimiz 64, birimiz 75, birimiz de 85 üstü, 3 kişi olarak evimizde karantina altında tedavimize devam ediyoruz."

'SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Zeynep Hanım'a evde günlerinin nasıl geçtiğini de sordum. "Mesala bu sabah güneşli bir bahar havasının, kimimiz bahçede, kimimiz balkonda, kimimiz de camda keyfini çıkardık" diyen Zeynep Hanım, sağlık çalışanlarına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi: "Büyük bir özveriyle koronavirüs salgını ile mücadele eden kıymetli doktorlarımıza, hemşirelerimize, hasta bakıcılarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizi gönderiyor ve başımızdan eksik olmamalarını diliyoruz." Zeynep Hanım'a, eşine ve annesine geçmiş olsun diyor, diğer koronavirüs hastalarının da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum.

HAZIRLIKLAR BOŞA GİTTİ!
Dün, 1987 Türkiye ikinci güzeli Şebnem Dinçgör'ün 50'nci doğum günüydü. Tebrik etmek için aradığım Şebnem Hanım, koronavirüs salgını nedeniyle herkes gibi kendisi için de çok anlamlı olan bu doğum gününü evde tek başına kutlayacağını söyledi. Oysa Şebnem Hanım, 50'nci doğum günü hazırlıklarına aylar öncesinden başlamış ve en ince ayrıntısına kadar planlamış ama bu illet salgın yüzünden hepsi boşa gitmiş. Yine de üzgün değildi Şebnem Hanım; "Kısmet değilmiş. Şu süreci sağ salim atlatalım da gerisi boş..." dedi. Nice yıllara Şebnem Hanım...

SOSYALLEŞMENİN YOLUNU BULDULAR!

Sosyalleşmeyi çok sevmelerine rağmen, yetkililerin "Evde kal" çağrısına uyan ünlü isimlerin imdadına bir aplikasyon yetişti: Houseparty… Yaklaşık iki haftadır evden kapı dışarı çıkmayan isimler, Houseparty sayesinde online da olsa sosyalleşme imkanı buluyor. Yalın, Zeynep Mutlu, Saba Tümer, Biricik Suden, Aslışah Alkoçlar, bu uygulamanın en sıkı kullanıcıları. En fazla sekiz kişinin birlikte görüntülü sohbet yapmasına imkan veren uygulama sayesinde hem sosyalleşiyorlar hem de partiliyorlar. Gördüğünüz gibi insanlar bir şekilde sosyalleşmeyi başarıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA