Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Kadın kadına eleştiri

Bu devirde kadın olmak çok zorlaştı. Bunca gösterişli ve estetikli kadının içinde fark edilmek için kadınların hissettiği baskı gittikçe artıyor ve kötü niyet ortaya çıkıyor. Gösterişli ve güzel bir kadın gördük mü ne giydikleri, nasıl göründükleri, ayakkabıları, kiloları, kırışıklıkları, (yoksa estetikleri) ne varsa lime lime ediyoruz. Güzelliği ve başarıyı ancak zor şartlarda kazanılırsa kabul ediyoruz...

JOLIE'YE ISINAMADIK
Hani 'kız arkadaşlığın' öneminden bahsederiz ya; işte o kankalığın altında bile bir fesatlık var çoğu kadında. Kendimiz gibi olduğunu düşündüğümüz kadınların yanında rahatız, yeter ki değişmesinler! Ünlüler için de aynı şey geçerli değil mi? Kendimizden biri olarak gördüklerimizi seviyoruz. Mesela Jennifer Aniston; güzel olmasına rağmen ilişkilerinde hep sorun yaşadığı için bizden biri olarak görüyoruz... Her zaman da kız arkadaşları yardımına koşuyor... Angelina'ya (Jolie) ise kendimizden faklı gördüğümüz için ağzı ile kuş tutsa ısınamıyoruz!

ONUN İÇ DÜNYASI...

Yaz geldi ya, plajlarda da kadınların en büyük eğlencesi diğer kadınları çekiştirmek. Plajda yarım saatte bir mayo değiştirip, topuklu terlikleri ile dolanıp, kolay yoldan ilgi çekmeye çalışanlar en gıcık olunanlar... Hele bir de erkekler ilgi gösteriyorlarsa diğer kadınların kabusu... Onun için o kadını yerle bir etmezsek, kendimizi iyi hissetmiyoruz. Aslında kime ne? O kadının o kadar gösterişli olmaya ihtiyacı varsa o onun iç dünyası... Ben o görüntüyü eleştirme ihtiyacı hissediyorsam o da benim iç dünyam. Aslında gerçek şu; dünya bir ayna... Eleştirdiklerimiz de beğendiklerimiz de aslında kendi içimizde yaşadıklarımız. Kendimizde aradığımız özellileri olanları seviyoruz, kendimizde inkar ettiğimiz özellikleri olanları da eleştiriyoruz.

AÇLIK VAR...
Yıllar boyu yanlış anlaşılmamak için sessiz kalmak, kimseyi kaybetmemek için susmak, kendi ihtiyacımızı en son düşünmek kadınları büyük bir duygusal açlığa itti. Onun için başka kadınların ilgi çektiklerini görmek, (aynı şeye bizim de ihtiyacımız varken) zorumuza gidiyor... Ama şu gerçeği de unutmayalım; bir kadın olarak diğer kadınların desteğine ve anlayışına ihtiyacımız genlerimizde var. Başka bir kadın tarafından eleştirilmek aslında hepimizi çok kırıyor...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA