Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Sekssiz evliliklere çözüm

Sevgili okurlar, yakınlarım biliyor; iki haftadır yatıyorum, kalkıyorum, yazıyorum, yemek yiyorum, yatıyorum, kalkıyorum, yazıyorum... Üçüncü kitabımı bitirmek için... Kendimi böyle bir transa sokmuşken, bir baktım, gazete için yazımı teslim etme günüm gelmiş ve ben gündem takip etmemişim! Bugüne dek seks ve evlilik konusundaki yazılarıma çok ilgi göstermiştiniz.
Birbirlerini sevdiklerini söyleyen çiftler bile erotizmin hayatlarından kaybolup gittiğinden, seks hayatlarının çok monotonlaştığından şikayetçi...
Bugün de tam bu konuyla ilgili bölümü yazıyordum. Daha yayımlanmadan sizinle kitaptan bazı notlarımı paylaşayım...
* Seksi çocukların ve evin işini hallettikten sonra bir de kocanın ihtiyacını gidermek olarak görüyorsanız yandınız. Bir kadın olarak, mükemmel olma hırsı ile her şeyi kendimiz yapabileceğimize inanıyoruz. En iyisini kendimizin yapacağına inandığımızdan yardıma da 'hayır' diyoruz. Günün sonunda da rahatlayamayacak kadar gerilmiş oluyoruz. Zihin ve vücutta biriken o kadar gerginliği üzerinizden atamadığınız sürece, anne veya iş kadını kimliğinden çıkıp, seksi kadın rolüne girmek çok zor. Onun için bir kadının kendini hissedebilmesi için önce rahatlamayı öğrenmesi lazım.
* Seks hayatınızı mekanik yollarla canlandırmaya çalışmak yerine, önce kendinize zaman ayırın, bedensel farkındalığınızı artırın.
Kalori yakıp, yeni seks pozisyonları öğrenmekten bahsetmiyorum... Hayatı, sezgileriniz, vücudunuz ve ruhunuz ile tecrübe etmeyi öğrenmekten, yaratıcı yönünüzü ifade edebilmekten bahsediyorum. Zaten doğanızda var. Önemli olan ortaya çıkartmak...
* Önce evlilikte seks hayatını geliştirme fikrinden vazgeçin. Kısıtlayıcı, mekanik ve zorlayıcı bir düşünce şekli... Üzerinize seksi bir şeyler giyip kocanızı kapıda karşılama fikri size aptalca geliyorsa hiç yapmayın. Çünkü nasıl hissediyorsanız öyle görünürsünüz. Seksi ambiyans zorla yaratılmaz.
* Teniniz, en büyük duyumsal organınız. Dokunarak, tenimiz yoluyla temas ediyor, hissediyoruz. Başkasının dokunma şekline göre de sevildiğimizi, değer verildiğimizi, arzulandığımızı, önemsendiğimizi veya itibar görüp görmediğimizi anlıyoruz. Belki günlük yaşantımıza kendimizi kaptırıp gitmişken aklımıza bile gelmiyor ama önemsemeden dokunduğunuzda hissetmenin imkanı var mı?
Bedensel farkındalığınızı geliştirebildiğinizde, erotizmin canlılığını ve yaratıcılığını sürdürme şansınız olur...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA