Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Kadınların vampir fantezisi

Miley Cyrus ile ortak bir yönüm olacağı hayatta aklıma gelmezdi. Cyrus, 'Twilight' serisini takip eden 'New Moon' filmi için "Filmin pop kültürünü bu kadar etkilemesi dehşet verici" demiş. İlk haftasında 140 milyon dolar hasılat yapan filmi, kritikler yerden yere vuruyor ama bu eleştirilerin, 12-17 yaş arası genç kızları ve hâlâ ayısı ile uyuyan genç kadınları etkilemediği kesin... Meğer ne saklı bir vampir fantezisi varmış da haberimiz yokmuş. Yakışıklı vampir ve kurt adamla, sıradan bir genç kızın arasındaki uyduruk aşk üçgenini anlatan 'Twilight' serisinin yazarı Stephanie Meyer, geçenlerde Oprah'ya konuk olmuştu. Aslında yazarlıkla ve vampirlerle hiç ilgisi yokmuş. Sıradan bir ev kadını iken bir gece rüyasında çok aydınlık bir çayırın ortasında çok yakışıklı bir vampir ile bir genç kız görmüş. Vampir, kıza çok değer verdiğini ama aynı zamanda onu öldürmek istediğini söylemiş. Meyer, sabah kalkınca bu sahneyi unutmamak için yazmış. Ondan sonra da açılmış zaten, yaşadığı monoton hayattan onu sıyıran bu fanteziyi, aklına gelen sahneleri kağıda dökmeye başlamış. Vampirlerle bir anda nasıl ilgilenmeye başladığını kocasına bile söylemeden yazmış da yazmış ve en sonunda kitap kalınlığına gelince yayıncılara göndermeye başlamış.

MONOTON DİYALOGLAR
14 yayınevi kitabı reddetmiş. (Şimdi başlarını duvara vuruyorlardır herhalde. Kitap tüm dünyada 70 milyon satıp, tam 143 hafta New York Times'da best seller olarak kaldı) Sonuçta bir yayıncı kabul etmiş. (Onun da başka iş almasına gerek kalmadı herhalde.) Neyse, imkansız aşkın fantazisini kuranlar için ideal olabilir ama bence filmdeki aşk hikayesini bu kadar uyduruk yapan; "Sadece nefes alarak bana her şeyi veriyorsun" veya "Çok ılıksın, sen kendi güneşinsin" gibi cümleler ve monoton diyaloglardı. Filme 14 yaşındaki kızım Mira ve arkadaşı ile gittim, bu sözlere onlar bile güldüler. Filmde vampir Edward rolündeki Robert Pattinson ve Bella'yı oynayan Kristen Stewart'in aralarında romantik bir ilişki varmış ama herhalde o kimyayı film setinin dışında yaşıyorlar. 2 saat 10 dakika boyunca 'acaba bilgisayarımı getirip, bu haftanın yazısını mı yazsaydım' diye düşündüm. Ama ben ne anlarım. 'Sex and the City' filminde de sıkılmıştım. Milyonlarca kadın bu filmler için yanıp tutuşuyorsa, benim göremediğim bir şey var demek ki... En hoşuma giden de, filmden çıktıktan sonra Mira'nın "İyi ki bitti" demesiydi.

TATİL FİLMLERİ
Bu yıl Kurban bayramı ile denk gelen Amerikalılar'ın Thanksgiving'inden yılbaşına kadar geçen sürede en eğlenceli tatil filmlerinin vizyona girmesi bir gelenektir... İşte bu sezon kaçırmamanız gereken birkaç film.. 'It's Complicated': Muhteşem bir kadrosu var. Alec Baldwin, Steve Martin ve Meryl Streep. Baldwin, Streep ile evliyken onu genç bir kadınla aldatıyor ve ayrılıp, genç kadınla evleniyor. Ama eski karısına karşı duyguları hala devam ettiğinden aralarında çok önceden sönmüş ateş tekrar başlıyor. Baldwin, Streep ve Martin aşk üçgeni. İşte bu seyretmeye değer bir üçgen.. 'Nine': 'Chicago'dan sonra Rob Marshall yeni bir müzikale daha imza atmış. Daniel Day Lewis, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Kate Hudson, Sophia Loren, zengin oyuncu kadrosundan sadece bir kısmı. Tanıtım filminden gördüğüm kadarı ile Penelope Cruz'un dans performansı görmeye değer. 'Did You Hear About The Morgan's?': Hugh Grant'ın olduğu yerde filmin konusunun önemi var mı? Onun filmlerinin kötüsü bile güzel. Kadın oyuncu bu sefer Sarah Jessica Parker. 'Avatar Aliens': 'Terminator' ve 'Titanic' filmlerinin yönetmeni James Cameron'un yeni bilim kurgusunun tüm zamanların en büyük gişe rekorunu kıracağı söyleniyor. Geleceği konu alan filmde, bilgisayar efektleri ile seyirci filmi gerçek gibi izleyecekmiş. Bekliyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA