Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Obama'nın ikinci dönem başkanlığı tehlikede mi?

Politik Ping Pong

Dün özel sağlık sigorta şirketim 'Aetna'dan bir mektup geldi... Açmaya korktum... Hiç hayırlı birşey yazmazlar çünkü... Ya priminizi yükselteceklerdir, ya almış olduğunuz bir sağlık hizmetinin masrafını falanca sebepten dolayı ödemeyecekleri yazıyordur, veya poliçenizi iptal ettiklerini bildiriyorlardır... Amerika'daki sağlık sisteminin berbatlığından haberiniz yoksa kısa bir açıklama yapayım: Kişi başına sağlık harcamalarının en yüksek olduğu bu ülkede, şahsi iflasların yüzde 60'ı sağlık faturaları yüzündendir.

SAĞLIK REFORMU
Bir yılda 45 bin kişi sigorta sisteminin acımasızlığı yüzünden hayatını kaybediyor. Amerika'da sağlık hizmetinden yararlanmak, kendi vatandaşları için bir lüks! Film yapımcısı Micheal Moore, SICKO adlı dokümanterinde durumun vahametini anlatmıştı. Başkan Obama, bir yıl önce bu altından kalkılması çok güç sistemi düzeltmek için kolları sıvamıştı. Bu yüzden sigorta şirketleri ellerindeki bütün imkanları kullanıp, sağlık reformu aleyhine lobi yapıyorlar.

ZAMAN KAYBEDİLDİ...
Muhafazakar Fox News televizyonunun yandaş kralları Glen Beck, Bill O'Reilly ve içlerinde en zehirlisi radyocu Rush Limbaough, yalan dolan, abartılı ve nefreti körükleyen haberleri ile halkın görüşünü, reformun aleyhine şekillendiriyorlar. Obama'nın şimdiye kadarki sorunu yeterince kendini gösterip, planını savunmamasıydı. Zaman kaybedildi... Cumhuriyetçiler'in ülkeyi sosyalizme götürdüğü kaygısı ile reformun şekli değişti. Nihayet yeni tasarının onaylanması an meselesi... Bu, Obama için kritik bir durum. Kasım ayındaki kongre seçimlerine kadar bir gelişim elde edilmezse, Obama'nın ikinci dönem başkanlığı elden kaçabilir.

8 YILLIK ENKAZ
Bush döneminin başkan yardımcısı Dick Chaney, Obama'nın sadece bir dönem başkanlık yapabileceğini söylemiş. Yapılan bir ankete göre de; Amerikalılar'ın yüzde 52'si Obama'nın ikinci dönem başkanlığı için inançlarını kaybetmeye başlamışlar. Obama'nın Bush'tan kalan sekiz yıllık enkazı bir yılda toparlayamamasına içerliyorlar herhalde... Dedim ya, adamcağızın problemi biraz da övünmesini, kendini satmasını bilmemesi... Daha geçen hafta Afganistan ve Pakistan'da iki El Kaide lideri yakalandı/öldürüldü ama Obama insanların gözüne hiç sokmadı bunu... Bush olsa şimdiye 'Top Gun' kostümünü giyer ve S-3 Viking uçağı ile gövde gösterisi yapıp, zafer turu atardı herhalde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA