Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Aldatmada yeni trend: Chexting

Yasak aşkın en heyecan veren bölümü başlangıç dönemidir... Ancak zamanla, yatak çarşafları içinde sınırlanan gizli buluşmalar monotonlaşmaya başlar... O yüzden aldatmanın heyecanını koruyan şey, uzaktan uzağa gönderilen şehvet dolu cep telefonu mesajları olmaya başladı... Eskiden gömlek yakasındaki kırmızı ruj izi, başka birisi tarafindan görülmek, eşinizin cebinden çıkan ve birlikte gitmediğiniz bir otelin kibrit kutusu veya kredi kartı faturası ihanetin delili olabiliyordu. Artık en müstehcen paylaşımlar; otel odalarından çok, cep telefonlarında yapılıyor. Bu çeşit paylaşımlara 'chexting' deniyor. Yani cheating+texting. (Cheating; aldatmak, texting; kısa mesajlaşmak demek) Mesajlar fazla cinsel içerik taşıyorsa, onun da adı; sexting. Yani seks+texting. Evliliğinizde kaybettiğiniz heyecanı chexting ve sexting ile her an cep telefonunuzda buluyorsunuz. Ancak aldatanların atladığı önemli bir nokta var...

MESAJLAR DELİL OLARAK KALIYOR
İlişkiler, ne kadar tutkulu olursa olsun, gün gelip bitiyor ama mesajlar delil olarak kalıyor. Dolayısıyla, artık iPhone'lu, GPS sistemli teknoloji sayesinde aldatanlar sapır sapır ortaya dökülüyorlar. Mesela internet bağlantısı olan herkes, Tiger Woods'un seks hayatını, neden hoşlandığını en ince detayına kadar öğrenebilir. Porno yıldızı sevgilisi Woods'dan gelen cinsel içerikli cep telefonu mesajlarını (sexting) internet sitesinde yayınlamıştı çünkü... Aldatan kişi, mesajlaşırken yakalanmayı aklının ucundan geçirmeden, en müstehcen düşüncelerini sevgilisi ile paylaşıyor. Sanıyor ki birlikte görünmediği sürece sorun yok. Bu da aldatan kişinin akılsızlığı... Halbuki durum tam tersi. Tutkunun, sevgi olmadığını bilmeniz gerektiği gibi, cep telefonu mesajlarının da ihanetin delili olduğunu bilin. Birisi sizi sevgilinizle gördüğünü iddia etse, o kişiyi 'kötü niyetli dedikoducu' olarak yorumlayıp, inkar etme şansınız var... Yakadaki ruj izine, kibrit kutusuna, faturaya bir bahane bulma şansınız da var ama yazdığınız ya da size gelen mesajı inkar etmenize imkan yok... İşte tam bu sebeple son zamanlarda en çok konuşulan iPhone aplikasyonu 'Tigertext'. Bu uygulama, mesajınızı göndermeden önce kullanıcıya kısa mesajın ne kadar süre sonra yok edilmesi gerektiğini soruyor. Kullanıcının belirlediği süre dolunca da mesaj, gönderen ve gönderilen kişinin telefonlarından kalıcı olarak siliniyor. Gönderilen mesaj, başka bir dosyada saklanamıyor veya iletilemiyor. Aplikasoyunun yaratıcısı Jeffrey Evans, bu uygulamayı aslında çapkınları düşünerek geliştirmemiş.. Onun düşündüğü; eğer özel bir mesaj yolluyorsanız, özel olarak kalabilmesi... İyi güzel de, kadınlar öyle bir hafiye ki, yine de aldatan eşlerini enselemenin bir yolunu bulurlar. Mesela kocasından şüphelenen bir kadın, telefonununu kontrol ettiğinde 'Tigertext' aplikasyonu yüklediğini görünce ne olacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA