Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Yılın İnsanı

1927'den bu yana Time dergisi yılın insanını seçiyor. Kriter, en mükemmel insan değil, iyi veya kötü dünyayı en çok etkileyen kişi. Bu yılkı 6 finalist şöyleydi: Umudun mükemmel örneği Şilili madenciler. iPad devrimi ile büyük çıkış yapan Steve Jobs. Ülkeler arası diplomasiye bakışı değiştiren Wikileaks'in kurucusu Julian Assange. Terörü kontrol altında tutma konusunda kilit adam Afgan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg. Amerikan siyasetini sarsan Çay partisi.

BENZER YÖNLERİ VAR
Time dergisi okurları Julian Assange'i seçmişler. Ama son söz derginin editörü Richard Stengel'e ait. Yeryüzünde her 10 kişiden biri Facebook'a üye. Teknolojiden öte insanların birbirleri ile iletişimini değiştiren Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i 'Yılın İnsanı' rolüne daha uygun bulmuşlar. Aslında Zuckerberg ve Assange'in birbirlerine benzeyen yönleri var. İkisi de bilgisayar şifrelerinde çok yetenekli, şahsi iletişim kuramayan ancak dünya ile sanal ortam üzerinden iletişimi sağlayan kişiler. Assange'i gerçeğin cesur savunucusu veya insanların hayatını tehlikeye atan bir megoloman olarak görebilirsiniz. Zuckerberg'i ise potansiyel arkadaşlıkların öncüsü veya 'gerçek arkadaşlık' kavramını unutturan kişi olarak görebilirsiniz. Bu iki adam hakkında iyi veya kötü ne düşünürseniz düşünün, etkileri o kadar büyük ki, yarattıkları 'teşhirci' dünyada yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. (Başbakan Erdoğan, Time okurlarınca Assange'dan sonra ikinci en etkili insan seçilmiş)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA