Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Ayrılığın iyi yönü...

Ayrılık en olağan şeylerden biri... Hepimizin belki defalarca yaşadığı, buna rağmen başımıza her geldiğinde dünyanın sonu gelmiş gibi hissettiğimiz bir şey.
Bütün enerjinizi, hatta kimliğinizi verdiğiniz bir ilişki bir anda bitiverdiğinde inanamıyorsunuz.
Neyin yanlış gittiğini bile anlayamıyorsunuz. 'Belki geri döner' umudu ile hayata kaldığınız yerden devam etmek istemiyorsunuz...
O yalnızlık, o acı, o alt üst olma durumu; bir süre sizinle beraber yatıp sizinle beraber kalkar. Aile ve arkadaşların 'sizi iyi hissettirme' çabaları boşunadır... Çünkü siz; düşüncelerinizi dağıtmak, kendinizi toparlamak ya da yeni birisine ilgi göstermek istemezsiniz.
İlla acı çekmek istersiniz. En azından bir süre... Her arabaya bindiğinizde radyoda çalan aşk ve ayrılık şarkılarını sonuna kadar açıp dinlersiniz. Önceden zevk için dinlediğiniz şarkıları, şimdi acı çektiğiniz için dinliyorsunuzdur.

ISTIRABINIZI ANLAR
Çünkü en yalnız, en umutsuz, en arabesk, kimseye itiraf edemeyeceğiniz en güvensiz duygu ve düşüncelerinizi en iyi anlayan o şarkılardır.
Istırabınızı anlar ve hislerinize tercüman olurlar... Hem de hiç yargılamadan.
Şarkının sözlerinin klişeliği, sıradanlığı, perspektiften yoksun oluşu umurunuzda bile değildir; yeter ki damardan versin. Aşk acısı insana en yüzeysel, en aptal şeyleri bile benimsetiyor.
O şarkıların sözlerini yazanlar da benzer hislerden ilham alırlar.
Onlar da yazdıkça iyileşiyorlar herhalde... Kalp kırıklığı, öç ve arkana bakmadan yürümeye devam edeceğin uzuuuun yoldan bahseden şarkılar... "Yerleştiğini duydum Bir kız bulduğunu ve evlendiğini Rüyalarının gerçek olduğunu duydum Sanırım o, sana benim veremediğim şeyleri verdi Aldırma, senin gibi birini bulacağım Senin için de en iyisini diliyorum Beni unutma, yalvarırım 'Bazen aşkla biter, bazense acıyla' dediğini hatırlıyorum Evet, bazen aşkla biter, bazense acıyla..."
Adele'e altı Grammy ödülü kazandıran albümünden 'Someone Like You' şarkısının sözleri yukarıdakiler... '21' adlı albümdeki şarkılarını, kendisini başka bir kadın için terk eden eski erkek arkadaşının ardından yazmış.
Adele; Grammy'de 'En İyi Albüm' ödülünü alırken yaptığı konuşmasında çok şekerdi: "Bana bu albümdeki şarkılar için ilham veren şey; hepimizin yaşadığı aptalca bir ilişkiydi. Hayatımı bu kadar değiştirecek boyuta getirdiğine inanamıyorum."

YAZMIŞ DA YAZMIŞ...
Ama Adele'in sesi o kadar duyarlı ki, şarkı sözlerinin klişeliğini bastırıyor.
Hepimiz bir dönem kendimizi değersiz hissettiğimiz, hissettirildiğimiz ilişkiler yaşadık, yaşıyoruz... Eğer bir gün akıllanabilirsek; ayağa kalktıktan sonra şöyle bir silkiniyoruz. Bir daha da duygularımızın itilip kakılmasına izin vermeden yolumuza devam ediyoruz...
Adele de öyle yapmış.
Şarkıları yazmış da yazmış. O aptal ilişkiyi sisteminden atmış. Şimdilerde yeni erkek arkadaşı 36 yaşındaki İngiliz yatırımcı Simon Konecki ile çok mutlu."Bir sonraki albüm için benden acılı şarkılar beklemeyin. Bir daha kalbimi kıran olursa; aynı tema çok sıkıcı ve banal olur.
İnsanlar bu sefer, 'Yeter artık, biraz neşelen' derler" diyor.
Peki Adele'i dünya starı yapacak kadar üzen eski erkek arkadaşı kim?
Adı; Slinky Sunbeam. İnternetten kim olduğuna baksanız, "Bunun için mi o duyarlı şarkıları yazmış?" dersiniz. Adı bile komik.
Herhalde Slinky; Adele'deki cevheri zamanında göremediği için şimdi kafasını duvarlara vuruyordur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA