Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Dört yıldızlı skandal...

İstanbul'dan ayağımın tozu ile bir döndüm ki, Washington yine dev bir skandalla çalkalanıyor.
Politikacıların, işadamlarının, sporcuların yaşadıkları 'Brezilya dizisi' gibi seks skandallarına bir yenisi daha eklendi: Generaller...
Yahu rol model kalmadı dünyada!
Amerika'nın en güçlü ve saygın generallerinin, CIA ve FBI'ın, üstsüz fotoğrafların ve yasak aşkın yer aldığı, 'Politik Hayvanlar' dizisini andıran bu skandalın rollerini ve oyuncularını sizler için toparladım.
Henüz izlemeye başlamadıysanız, bu köşe iyi bir başlangıç olabilir.

ROLLER VE OYUNCULAR:
General David Petraeus: CIA Başkanı. Amerika'nın en saygın ve güvenilir generali. Irak ve Afganistan savaşlarının kumandanı.
Yaşadığı evlilik dışı ilişki ortaya çıkınca CIA başkanlığından geçen hafta istifa etti. Politik geleceği bitti, 38 yıllık evliliği tehlikede.
Paula Bradwell: General Patreaus'un yasak aşkı; evli ve çocuklu. Paula, çok hırslı bir kadın. Amerika'nın en saygın askeri kurumu West Point'ten mezun. Harvard Üniversitesi'nde eğitim aldığı bir dönemde konuşma yapmaya gelen generalle tanışıyor. Bir süre sonra Afganistan'da ordunun başında olan General Petraeus'a bir e-posta gönderiyor; liderliği hakkında tez hazırladığını ve kendisi ile görüşmek için Afganistan'a gitmek istediğini söylüyor. General kabul ediyor; Paula için generalle üst düzeyde kontak izni çıkartılıyor. Paula; çok fit bir kadın, generalin 5 millik sabah koşularına eşlik ediyor. Hatta generalden iyi koşuyor. Petraeus'un bu genç ve hırslı kadına hayranlığı ve yakınlığı artıyor. Bu şekilde yasak aşkın temeli atılıyor.
General Petraeus ordudan emekli olup, CIA'in başına geçtiğinde ilişkileri dört ay öncesine kadar devam etmiş.
Ama bir kadının kıskançlıktan gözü dönmeye görsün. Ne CIA dinler, ne skandal, ne de doğabilecek sonuçları düşünür...
Jill Kelley: General Petraeus'a yakınlığı ile bilinen Lübnan asıllı, Florida'da yaşayan sosyetik kadın. Askeriye için gönüllü sosyal etkinlikler düzenliyor. Generallerin katıldığı zengin partileri hiç kaçırmıyor; evli ve çocuklu.
Jill, Petraeus'dan uzak durması için tehdit dolu anonim e-postalar almaya başlıyor. Bu durumu bir FBI ajanı ile paylaşıyor. Ajan, epostaların izini sürdüğünde Paula Broadwell'in bilgisayarından gönderildiğini anlıyor.
Paula'nın gerçek e-posta adresi incelenirken, General Petraeus ile ilişkisi ortaya çıkıyor. Meğer Paula, Jill'i kendine rakip görüyormuş.
Ama aslında Jill'in, Petraeus ile değil; başka bir generalle yakınlığı var.
General Allen...

GÜVENLİ DEĞİL!
General John Allen: Petreaus CIA'in başına geçince, ABD'nin Afganistan'daki kuvvetlerinin komutanlığına atanan general. Jill Kelley ile otuzbin sayfalık uygunsuz bir e-posta iletişiminde olduğu ortaya çıktığı için işini kaybetme tehlikesi var. Evli ve çocuklu.
Bu kadar yoğun mesajlaşmanın içinde savaşı idare edecek zamanı nasıl buluyordu acaba?
Üstsüz FBI ajanı: Bu süpriz karakterin üstsüz fotoğrafı Jill Kelley'nin e-postasından çıkıyor.
Hikaye gün geçtikçe o kadar sarpa sarıyor ki, Hollywood yapımcılarının ağızlarının suyu akmaya başladı bile...
Yaşadığımız dijital dünya sadakatten hoşlanmayanlar için hiç iyi bir yer değil! Bu kadar stratejik düşünmesini bilen casusların şefi bile bundan kaçınamıyorsa, sıradan insanların hiç şansı yok! İstediğiniz önlemi alın, eninde sonunda yakalanıyorsunuz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA