Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Dev kadrolu ‘Ayla’nın hikayesi herkesi ağlatacak

Ay yüzlü bir kızla, ay yıldızlı bir askerin 65 yıllık anlatılmamış hikayesini beyazperdeye taşıyacak olan 'Ayla'nın, 2017'nin en çok ağlatacak filmi olacağı konuşuluyor.
Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve dramatik bir hikayeyi izleyiciyle buluşturacak film; 1950'de savaşta yer alan Süleyman Astsubay'ın, savaş meydanında küçük bir Koreli kız bulmasıyla başlıyor Filmin çekimleri devam ederken Kore halkına 'Kore savaşında, Türkiye'nin Güney Kore'ye yardım ettiğini biliyor musunuz?' diye sormuşlar. Eş zamanlı olarak Kore Röportaj TV de, filmle ilgili Türkiye'de bir röportaj gerçekleştirmiş.
Röportajda, Türkler'e de 'Ayla' filminin çekilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?' diye sormuşlar. Her iki kültürün insanlarının verdiği cevaplar da harika.
Kore halkı bu filmin yapılmasına çok sevindiklerini belirterek şunları söylüyor:
"Kardeş ülke Türkiye'nin böyle bir film yapması çok güzel.
Özellikle Güney Kore tarihinin başka bir ülkenin gözünden nasıl göründüğünü bilmek çok iyi olacak." Türkler ise verdikleri cevaplarda 'Ayla'nın duygusal hikayesinin ırk, din ve dil farkının olamadığını göz önüne seriyor. Kore'yle ilişkilerimizin güçlenmesi için bu filmin çekilmesi iyi olacak.

MÜZİKLERDE ATAKOĞLU İMZASI
Binden fazla reklam filmine imza atan Can Ulkay'ın ilk beyazperde denemesi olan 'Ayla'nın başrollerinde Murat Yıldırım, Çetin Tekindor ve İsmail Hacıoğlu'nun yanı sıra yabancı oyunculardan Lee Gyungjin ve Kim Seol de yer alıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA