Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Afrin nedeniyle haki yün satışları patladı

1999 yılında çekilmiş 'Being John Malkovich' filmi ile ciddi bir üne kavuşup herkes tarafından tanınan aktör ve yönetmen John Malkovich'in kıyafetlerini kendisinin tasarladığını biliyor muydunuz?
Ben bilmiyordum, ta ki tekstil ve moda dünyasının önemli fuar markası olan Premiere Vision'ın, İstanbul'daki sekizinci sezonunu İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirmesine kadar.

İNOVATİF TASARIM
Malkovich, Paris'teki hiçbir Premiere Vision'u kaçırmaz, bir sonraki yılın trendlerini inceler, kumaşlarını seçer, hayalindeki kostümleri yaptırırmış. Fuarda konuştuğum Premiere Vision'un Türkiye Ofisi Direktörü Gülperi Erkanlı ise Kanye West'in de kıyafetlerinin kumaşlarını buradan seçtiğini söyledi. 2019 trendlerine gelecek olursak; inovatif tasarımlara hazır olun derim.
Premiere Vision'da; dünya yün otoritesi Woolmark'tan Gülay Gökbayrak ile konuştum. Gökbayrak'tan, Afrin Zeytin Dalı Operasyonu dolayısıyla başlatılan örgü kampanyalarının, yünlerde satış patlamasına sebep olduğunu öğrendim. Özellikle haki renkte yün bulmak bugünlerde zorlaşmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA