Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Erciyes Dağı’nda çifte adrenalin patlaması

Heyecan olmazsa başarı da olmaz hayatta.
Bir şeye karşı heyecanınızı kaybettiğinizi fark ettiğinizde hemen onu orada bırakıp arkanıza bile bakmadan uzaklaşın ve ekstrem bir spor deneyin.
Bir tarafta Snowboard Dünya Kupası, diğer tarafta karda drift; aynı günde bu iki yüksek dozdaki heyecana kalp dayanır mı dersiniz?
Kafamda deli sorularla Kayseri uçağındayım. Snowboard Dünya Kupası, üçüncü kez; Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ve Türkiye Kayak Federasyonu iş birliğiyle, Ford ana sponsorluğunda, Erciyes Dağı'nda gerçekleştiriliyor.

BUZ ÜSTÜNDE ŞOV
Organizasyona, 18 ülkeden 85 sporcu katılmış.
Sporcuların birçoğu yarış esnasında Apple Watch Series 3 ile hızını ve mesafesini kontrol ediyor. En önemlisi, arkadaşlarının yerini görebiliyor, hatta performansları karşılaştırabiliyor. Snowboard'cuların en çok kullandığı uygulama; Slopes ve Snoww. Yarışları izlerken, geçti geçiyor derken, sonunda madalyayı erkeklerde Almanya, kadınlarda ise Rusya'ya veriyoruz.
Snowboard Dünya Kupası sırasında kayak pistlerinde yaşanan heyecan, Erciyes'te direksiyon başında da yaşandı. Ford, kışa damgasını vuracak FIS Snowboard Dünya Kupası'nın isim sponsorluğunun yanı sıra Magna Apex Tesisi'nde Drift Extreme etkinliğini düzenledi.
Etkinlikte ralli şampiyonlarının buzun üzerinde yaptığı şovlar, adrenalin meraklılarından büyük ilgi gördü.

Türkiye Ralli Şampiyonu Murat Bostancı'nın pilotluğunda kar üzerinde inanılmaz bir ralli deneyimi yaşadık.
Bittiğinde "Bir kere daha, bir kere daha" diyerek pilotun başının etini yiyince, bana bir tur daha torpil geçtiler.
1998'den beri taşıdığı Türkiye'nin en uzun ömürlü ralli takımı unvanına, yurt içi ve yurt dışında birçok başarı sığdıran ralli takımı Castrol Ford Team Türkiye, onlarca kez şampiyonluk kazandı. Kar üstündeki ralliyi izleyenler "Araba kaç kere döndü, sayamadık" derken, arabanın içinde inanılmaz sakin bir hava söz konusuydu.
Meğer drift kullanılan araçlardan Ford Focus, iç mekanda gürültüyü yok ederek sürüşe maksimum seviyede odaklanmayı sağlıyor.
Ayrıca duyarlı direksiyon sistemi ve aracın önüne çıkabilecek nesneleri algılayıp otomatik olarak fren yapan çarpışma önleme yardımcısı gibi teknolojileriyle güvenliği sağlıyormuş. Adrenalin ve güven yan yana gelince çok güzel, heyecan da var, o halde başarı kaçınılmaz; denemekten vazgeçmeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA