Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Yılmaz Erdoğan: Hiç mi Müge anlı izlemiyorsunuz?

Yılmaz Erdoğan, yetiştirdiği oyuncuların sahnelediği gösteride Müge Anlı’ya gönderme yaptı: Oyunda suçluları bulmak için Müge Anlı’yı izleyin. Ben de Anlı’yı severek izliyorum

Bir dönemin efsane işlerinden 'Çok Güzel Hareketler Bunlar', 10 yıl sonra yeni kuşak oyuncularıyla beraber yeniden sahnede. Önceki gün, duyduğumdan beri heyecanla beklediğim müthiş yeteneklerle tanışmak ve skeçlerini izlemek için Beşiktaş Kültür Merkezi'ndeydim. Tahmin edersiniz ki, esprilerin büyük bölümü yeni yeteneklerin kaleminden çıkarak sahnelendi ancak Yılmaz Erdoğan da çok formundaydı. İki yıla yakın bir süredir birlikte çalıştığı ekip ile diyalogları izleyiciyi gülmekten kırdı geçirdi. Polis skeci bittiğinde salon, oyunda güldüğünden daha çok Yılmaz Erdoğan'ın söyledikleriyle kahkahaya boğuldu. Erdoğan, "Olmamış bu skeç, hiç mi Müge Anlı izlemiyorsunuz siz?" diye oyunculara kızdı. "Böyle mi suçlu bulunur, hiç gerçekçi değil" diyen usta oyuncu, "Müge Anlı'yı severek izliyorum ben. Müge, programda konuşanların şivesini çok iyi çözmüş, tam bir şive uzmanı, izlerken hiçbir şey anlamıyorsunuz ama Müge hemen tercüme ediyor, 'Böyle demek istedi' diye, şahane. Ben magazinde benden konu açılınca hemen geçerim, Müge Anlı'yı izlerim" diye de espri yaptı.

TOSUNLAR UNUTULMADI
Cihan Talay, skeçlerin sunumunu yapmak için sahneye çıktığında, "Yılmaz Abi'ye 'Nasıl sunayım?' diye sordum o da 'Eser (Yenenler) gibi sunma' dedi. 'Kötü sunuyor değil mi?' diye sordum, 'Hayır, onun kadar iyi sunamazsın' dedi" diye konuştu. Bu esnada kahkahalar yükselirken eski kuşak için de büyük bir alkış koptu. 'Çok Güzel Hareketler 2. Kuşak' sahnesinde Erdal Tosun ve Gürdal Tosun kardeşler unutulmamıştı, sahnenin sağındaki sokağın adı Erdal Tosun, solundaki sokağın adı ise Gürdal Tosun'du. İlk skeç bitiminde Yılmaz Erdoğan, oyuncuları bir bir tanıtmaya başladı; biri gıda sektörünü bırakmış, diğeri sigortacıyken kadrolu çırak olmuş. En güldüğüm yer, Yılmaz Erdoğan'ın oyuncuların yaşına göndermeleri oldu. Oyuncular 35 yaşlarında olunca Erdoğan, "Siz tabii ikinci kuşağı genç bekliyordunuz ama ben bunları topladığımda vallahi gençtiler, yıllardır çalışıyoruz, sahneye çıkana kadar yaşlandılar" dedi.

SAHNEDEN FİLME
'Çok Güzel Hareketler Bunlar 2. Kuşak' oyuncularının hepsi birbirinden yetenekli ve doğal. Birçoğunun performansını 1 Ocak'ta 'Organize İşler: Sazan Sarmalı'nda izleyeceğiz. Sahnede filmin bir de skeci vardı; maço bir adamın kız arkadaşıyla sinemaya gitmesi o kadar komik anlatılıyor ki, gözlerden neredeyse yaş geliyor. Bu arada skeçte "Durun bir, kendimi izliyorum" diyerek seyirciyi güldüren Atakan Çelik; filmde 'Asım Noyan'ın damadı 'Bahadır'ı oynuyor.

ERSOY VE ERDOĞAN TAKLİDİ
Gösterinin yarısında kuliste oyuncuları ve Yılmaz Erdoğan'ı ziyaret ettim, Erdoğan, alt yapıda 50 kişinin daha sahne için yetiştiğini söyledi. Birinci kuşakla ikinci kuşağın buluşup buluşmadığını sorduğumda ise "Tanıştılar tabii, hatta Safa Sarı'yı Eser Yenenler önerdi bize. Sahnede benim nasıl taklidimi yapacak bak gör" dedi. Gerçekten de sahneye Safa çıktığında önce Bülent Ersoy, Gökhan Türkmen sonra da Yılmaz Erdoğan taklidiyle salonu kırıp geçirdi. Yılmaz Erdoğan'ın kendi taklidini izlerken suratındaki ifade görülmeye değerdi; o kadar çok eğleniyordu ki... Safa, şimdiden taklit ve oyunculuk yeteneğindeki başarısıyla hafızalarda yer edindi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA