Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Örümcek adam yaptı siz de yapabilirsiniz

Şu günlerde karantinada olan aileler, çocuklarının izlediği filmlere eşlik ederken isteklerine de kayıtsız kalamıyor. En çok izlenen yapımlar arasında en iyi Örümcek Adam animasyonlarından biri olarak bilinen 'Spider Man: Into The Spider-Verse'yi görüyoruz. Peki bu yapımı izleyen birçok ailenin filmde Peter Parker'ı seslendiren Jake Johnson'a mesaj attığını biliyor muydunuz? Ben de bilmiyordum, ta ki oyuncunun sosyal medyasından yaptığı paylaşımı görene dek. Johnson, bu konuyla ilgili birçok mesaj gelmesi üzerine çocuklar için Peter Parker'dan ses kaydı gönderme kararı aldığını Instagram hesabından açıkladı. Parker'ın mesajı şöyle: 'Eğer çocuğunuz okuldan eve geldiyse ve Peter Parker'dan cesaret verici bir mesaj istiyorsa, bana isimleriyle birlikte bir mail gönderin. Ben de kısa sesli mesaj göndermeyi deneyeyim. Eğer size ulaşamıyorsam özür diliyorum. #evde kal' Nasıl müthiş bir hareket bu. Türkiye'deki sevilen film karakterlerinden karantina için aynı sürprizi ben de çocuklar adına bekliyorum. Örneğin Kral Şakir, Güldüy Güldüy Çocuk ekibi yapsa keşke bunu. Ya da Gupse Özay bir mesajla karantinadakilere sürpriz yapsa; çocuklar kim bilir ne mutlu olur. Haydi Kral Şakir, haydi Gupse, haydi Pepe, haydi Güldüy Güldüy Çocuklar; karantina günlerinde desteğinize ihtiyaç var.


CANNES FİLM FESTİVALİ İPTAL
Küresel salgın nedeniyle Cannes Film Festivali de ertelendi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Küresel sağlık krizinin yaşandığı bu dönemde, tüm kalbimizin COVID-19'un kurbanlarıyla olduğunu ve hastalıkla mücadele eden herkesin yanında olduğumuzu ifade ederiz. Cannes Film Festivali, 12-23 Mayıs tarihleri arasında, planlandığı zamanda yapılmayacak. Ana seçenek, festivali Haziran sonu ya da Temmuz başı gerçekleştirmek. Fransa ve uluslararası sağlık durumunun gelişimi, gerçek olasılığı değerlendirmemize izin verecektir. Fransız hükümeti, Cannes Belediyesi, Festival Kurulu, üyeler, film endüstrisi profesyonelleri ve etkinliğin tüm ortakları ile yaptığımız istişarelerimiz doğrultusunda kararımızı bildireceğiz.' Festival, 1968 yılında, öğrenci isyanları sırasında da iptal edilmişti.


FİLMİNİ EVİNDE İZLE TÜRKİYE!
Koronavirüs tüm dünyada her şeyin hızla değişmesine sebep oluyor. Sinema dünyası da bunlardan biri. Bu hafta kolektif bir bilinçle birçok ülkede sinema salonlarının tamamı kapatılırken, birçok yerli ve yabancı yapım vizyon tarihini erteledi. Ülkemizde Box Office Türkiye'nin geçtiğimiz hafta sonu verilerine baktığımızda, toplam 166.908 kişinin sinemalara gittiği gözüküyor. Asıl bu haftanın tablosu önemli ancak yine de geçtiğimiz hafta da ciddi koronavirüs vaka sayısı varken bu 166.908 kişinin toplum bilincine bakış açılarının ne olduğunu gerçekten merak konusu. Dilerim bu haftanın raporu çok az kişi olur. Evde kal Türkiye, filmini evinde izle.


AVATAR'DA SET DURDU
Sinema dünyasında koronavirüs iptalleri ve ertelemeleri önlem amaçlı devam ediyor. En son Avatar'ın devam filmlerinin Yeni Zelanda'da devam eden prodüksiyonuna koronavirüs salgını nedeniyle süresiz olarak ara verildi. Avatar 2'nin 17 Aralık 2021'de vizyona girmesi planlanıyordu. Ancak bu durdurma kararının uzaması halinde daha önce defalarca ertelenen devam filminin bir kez daha ertelenmesi gerekebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA