Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Karantinada az kıyafet ve eşyayla minimalizmde zirveyi yaşadık

Karantinada birçoğumuz; inandığımız şeylerin peşinden gitmemiz gerektiğini bir kez daha idrak ettik. Tam 60 gündür karantinadayım. Cosmopolitan dergisinin Nisan sayısındaki sosyal izolasyon günlüğünde 'Minimalizm akımıyla kendinize eğilin' diye yazmıştım, sonuçlar gerçekten de minimalizm zirvesi yaşandığını gösterdi.
'Minimalism: A Documentary About the Important Things' belgeselini izleyenler, hayatını sadeleştirmek için harekete geçtiklerinde şunu fark etmiş: Karantina günlerini kaç parça kıyafetle geçirdik; beş, bilemediniz 10. Peki ya siz? Farkında bile olmadan bu süreçte minimalist bir bireye dönüşmüş olabilir misiniz? Dünyada birçok insan, kendisini evinde ya da iş yerinde işe yaramayan, ihtiyaç duyulmayan eşyaların arasında sıkışıp kalmış hissediyor. Siz de böyle hissediyorsanız karantina günlerinizde bütün fazlalıkları atın, bağışlayın, özgürlüklerine kavuşturun. Evdeki tüm fazlalıklarla beraber gereksiz kaygı ve düşünceleri de atın gitsin.

YALAN HABERE ÖNLEM

Bu arada bu süreçte okuduğumuz gereksiz kaygı ve düşüncelere sebep olan yalan haberlere bir çözüm yolu bulundu. Twitter, Covid-19 hakkında yanıltıcı bilgi içeren tweet'leri işaretleyeceğini duyurdu. Buna göre, bilimsel gerçeklerle uyuşmayan tweet'ler, 'yanıltıcı bilgi' olarak işaretlenecek. Sosyal medya servisi bilimsel kuruluşlarla iş birliği içinde, hangi verilerin doğru, hangilerinin yanlış olduğuna dair analizleri yapacak. Müthiş hareket.

DİJİTAL SANAT TARTIŞMASI



Sanat dünyası bugünlerde yeni bir tartışmanın içinde. Bir grup, dijital ortamda sanata erişimin gerçek değerini yansıtmadığını düşünüyor. Normal zamanda belki kabul edilebilir bir tartışma ama şu günlerde bence çok gereksiz. Karantinada insanlar ilgi alanlarından uzak kalmamaya çalışırken yeni yollar desteklenmeli. İyi ki çevrim içi sergiler, ev konserleri ve erişime açılmış özel film seçkileri var, yoksa bu 60 gün nasıl geçerdi? Size son derece dijital ve etkileyici bir sanat ziyafeti önerim var. Borusan Contemporary, içinde 800'ü aşkın eser bulunan Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu ile Google Arts&Culture üzerinden erişime açılan sergilerden oluşan geniş bir arşivi sanatseverlerle buluşturuyor.

MASKELİ BİKİNİ MODASI GELİYOR



Koronavirüsle birlikte tüm dünyada oyunun kuralları değişti, herkes yeni dünyaya adapte olmaya çalışırken hayatlarımızda ezber bozan değişimler de yaşanmaya başladı. Tedbirlere uyarak normalleşmeye başladığımız şu günlerde, her sektör insanların eski hayatlarına dönebilmesi için çözümler üretmek için harekete geçti. Bu sektörlerden biri de moda. Bundan sonra hayatımızın en önemli aksesuvarı olacak olan maskeler, 2020 yazının plaj modasına da farklı bir boyut getirdi. Geçtiğimiz günlerde İtalyan plaj giyim markası Elexa Beachware'in tasarımcısı Tiziana Scaramuzzo, trikini modasını başlattıklarını söyleyerek "Bikinileri maske ile kombinledik. Bu yazın modası böyle" dedi. Tabii bu akımla birlikte maske izli güneş yanığı trendine de hazırlıklı olalım. Bakalım bu akımı Türkiye'den ilk kimde göreceğiz?
Öte yandan DeFacto, 2020 yaz sezonunu Güvende Kal Yaz Koleksiyonu ile açtı. Koleksiyondaki 'Antivirus', 'Wash your hands', 'Social Distance Queen', 'I'm at Home', 'Keep Hope Alive', 'Do Not Touch Your Face', 'Current Mood', 'Socail Distance Self Quarantine' sloganlarıyla öne çıkan tişörtler favorim.

AYDİLGE VE YEŞİLAY'DAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞARKI



Kendisi de bir doktor kızı olan şarkıcı Aydilge, Yeşilay ile birlikte 'Yalnız Değilsin' adlı şarkısını Covid- 19 salgınının en çok yorulanları olan sağlık çalışanları için yeniden düzenledi. Şarkının sözlerini sağlık çalışanlarına moral olsun diye yeniden yazan şarkıcı, "Yorulsa da vazgeçmeyen" olarak tanımladığı sağlık çalışanlarına, "Bazen de umutların tam tükendiğinde, her gecenin sabahı var sen gülümse" diye seslendi. Yeşilay, şarkının Aydilge'nin evinde yapılan özel video çekimini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA