Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Türk filmlerinin çekildiği yerlere tur düzenlensin

Bir coğrafyanın en iyi tanıtım yollarından biri tartışmasız sinemadır. Filmlerin, dizilerin çekildiği yerler yıllar geçse de unutulmaz, insanda tekrar tekrar oralara gitme gezme isteği uyandırır. Türk yapımlarının da çekildiği yerlerin turizm merkezi olma bakımından yüksek potansiyele sahip olması hep konuşuluyor.
ABD'den Hindistan'a 8 farklı ülkede gerçekleştirilen bir kamuoyu araştırması tam da bu konuşulanları ispatlar nitelikte. Elde edilen verilere göre; Türk yapımlarını izleyen kişilerin Türkiye'ye turist olarak gelme ihtimali, izlemeyenlerin iki katından daha fazla. Araştırma kapsamında; nüfuslarının toplamı 2 milyarı aşan ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Fransa, Hindistan, İsveç, Suudi Arabistan'daki katılımcılar, Türk filmlerini izledikten sonra ülkemize gelmek istediklerini açıklamış. Türkiye'ye seyahat etmeye karar verenler sırasıyla Avustralya, ABD, Suudi Arabistan ve Hindistan'daki katılımcılar.
Araştırmada çekim yerleri en çok merak edilen yapımlar arasında 'Organize İşler: Sazan Sarmalı', 'Ezel', 'Leyla ile Mecnun', '7. Koğuştaki Mucize', 'Ayla', 'Diriliş: Ertuğrul', 'Masum' yer alıyor.
Bu araştırma, film sektörünün Türkiye'nin turizmine sağladığı katkıyı da somut verilerle ortaya koyuyor. Buradan çıkarmamız gereken sonuç ise şu; ilgi gören film ve dizilerin çekim mekanlarına kesinlikle özel turlar düzenlenmeli. Kim bilir Kültür ve Turizm Bakanlığı bu konuyu ilerleyen günlerde belki değerlendirir, neden olmasın.



SİNEMANIN 3 YENİ UMUDU

'Memento', 'The Dark Knight', 'Inception', 'Interstellar' gibi filmleri sinema dünyasına kazandıran dahi yönetmen Christopher Nolan'ın merakla beklenen yeni filmi 'Tenet' sinema salonlarının büyük umuduydu ancak film beklentileri karşılamadı. Hal böyle olunca beyazperdede gözler yeni vizyona girecek büyük prodüksiyonlara çevrildi. Disney, #SinemaAşkına kampanyasıyla Eylül'de ardı ardına filmlerini vizyona sokma kararı aldı. 'Mulan', Disney ve Pixar'dan 'Hadi Gidelim' ve 'Yeni Mutantlar' filmleri ile salonlar bu haftadan itibaren yeniden dolmaya başlayacak. İşte filmlerden detaylar....
'Mulan': Ünlü yönetmen Niki Caro, Çin'in efsanevi savaşçısının destansı öyküsünü anlatıyor. Filmde korkusuz bir genç kadın, ailesine ve ülkesine olan sevgisi uğruna Çin'in en büyük savaşçılarından biri olmaya çalışıyor.
'Hadi Gidelim': Eskiden dünya sihirliydi ama zaman değişti... Ian ve Barley Lightfoot (Tom Holland ve Chris Pratt'in sesinden), kaybettikleri babaları ile bir gün daha geçirmek için hiç beklenmedik bir şans elde ettiklerinde, Barley'nin destansı minibüsü Guinevere ile sıradışı bir yolculuğa çıkarlar. Her macerada olduğu gibi onların da yolculukları sihirle, şifreli haritalarla, aşmanın imkansız olduğu engellerle ve hayallerinin ötesinde keşiflerle doludur. Korkusuz anneleri Laurel ise (Julia Louis-Dreyfus sesinden), oğullarının kaybolduğunu fark ettiğinde yarı aslan, yarı yarasa, yarı akrep eski savaşçı The Manticore (Octavia Spencer'ın sesinden) ile bir takım olup onları bulmak için yola koyulur. Tehlikelerin yanı sıra bu sihirli gün hayal ettiklerinden çok daha fazlası anlamına gelecektir... Pixar Animation Studios'un uzun metrajlı bu animasyon filmi, Dan Scanlon tarafından yönetildi. Yapımcısı ise Kori Rae.
'Yeni Mutantlar': Marvel Entertainment ile Twentieth Century Studios'un filmi; bir grup genç mutantın psikiyatrik gözlem için tutulduğu gözlerden uzak bir hastanede geçen korku dolu anları anlatıyor. Bir süre sonra hastanede garip olaylar yaşanmaya başlayacaktır. Bu süreçte mutantlar hayatta kalmaya çalışacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA