Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Halikarnas Balıkçısı’nın evi köfteci çıktı

Sürgünle geldiği Bodrum'u yazdığı şiirlerle herkese sevdiren Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı, şu günlerde yıllardır bir türlü hayata geçirilemeyen müze projesiyle gündemde. Bodrum'un Bodrum olmasında katkısı büyük olan Kabaağaçlı için çocukluğumdan beri beklediğim, geç kalınmış bir vefa projesi bu.
Bodrum'a geldiği dönem dedemin en iyi dostlarından biri oluyor. Benim de çocukluğumun şairi, ressamı, araştırmacısı, yaşam ustası, yol göstereni... Bu nedenle bu konuyu daha da yakından takip etmek istiyorum.

KİRADA OTURMUŞ
Bodrumlular ustanın hayatının büyük bir kısmını geçirdiği evin bir an önce aslına uygun hale getirilerek müzeye dönüştürülmesini istiyor ancak ev 1997'den beri köfteci olarak işletiliyor. Öğreniyorum ki Kabaağaçlı'nın Bodrum'la özdeşleşen bu evi, zaten kendisinin değil kiraymış, bu nedenle evin müze olması zor görünüyor. Peki geç kalınmış vefa projesi köftecide hayata geçemezse ne olacak? Halikarnas Balıkçısı'nın torunu Dodo Noonan'a ulaşıyorum...
Dodo Noonan dedesiyle ilgili bu projenin hayata geçirilememesiyle ilgili şunları anlatıyor:
"Dedemin oturduğu ev kendinin değil, bir tane ev almış, o da sonra satılmış. Müze olması muhtemel yer annesinin evi ama biz bu konuda yıllardır belediyeyle birçok kez görüştük ama onlar bu konuda hep kayıtsız kaldı ama Ahmet Aras önümüzdeki günlerde güzel bir şey yapacak bu konuda. Dedemin özel eşyalarından, evraklarından bazılarını Bodrum Deniz Müzesi'ne koyacak."



ÖNCE COVID-19 TESTİ SONRA RALLİ

Mart ayından beri etkili olan pandemi sebebiyle Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Finlandiya, Portekiz, İngiltere, Şili, Arjantin, Kenya ve Japonya'daki yarışları birer birer iptal edildi. Ne mutlu ki dünyanın en büyük organizasyonlardan biri olan WRC, en üst seviyede sağlık ve güvenlik önlemleri alınarak ülkemizde dün başladı. Ralli Marmaris'te bu yıl seyircisiz gerçekleşiyor ancak davet edilen küçük gruplara izleme öncesi Covid testi yapılıyor. Testi negatif çıkanlar ralliyi bir arada huzurla izleyebiliyor. Ralli efsaneleri yeni tarihler yazmak için yarışıyorlar sanki. Bakalım 6 kez dünya şampiyonu olan Red Bull sporcusu Sebastien Ogier, bu kez neler yapacak? Kariyerinde beş Türkiye ve bir FIA Avrupa Ralli Kupası şampiyonluğu bulunan Red Bull sporcusu Yağız Avcı da dünyanın en prestijli yarışlarından birinde Türkiye'yi WRC3 kategorisinde temsil edecek. Avcı, bir taraftan WRC3 kategorisinde birinciliği hedeflerken, WRC ile başlayan Türkiye Ralli Şampiyonası'nda da altıncı kez Türkiye şampiyonu olarak rekor kırmayı amaçlıyor. Bu arada bu kadar önemli bir yarışı burada gerçekleştirebilmek takdire şayan.



Haydi kadınlar savunma dersine!

Sizi kadınlara yönelik şiddeti azaltmak ve cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak için yola çıkmış şahane bir kadınla tanıştırmak istiyorum: Asena Melike Ağansoy. Ağansoy çocukluğundan bu yana jimnastikten baleye, tenisten atletizme kadar pek çok spor branşını deneyimleme fırsatı yakalamış. Türkiye'nin Brazilian Jiu-Jitsu siyah kuşağına sahip ilk kadını. Kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri için onlara yol göstermek, Türk sporunun gelişimine öncülük etmek ve Türkiye'de dövüş sporları algısını değiştirmek istiyor. Ağansoy son dönemde yaşanan kadın cinayetlerinden sonra bireysel olarak 'Ne yapabilirim?' diye düşünürken aslında en iyi bildiği iş olan savunma sporlarını kadınlarla buluşturmaya karar veriyor. Ağansoy, dileyen tüm kadınlara ücretsiz olarak öz savunma dersleri verme kararı alıyor. Bu duyuruyu sosyal medyada yaptıktan kısa süre sonra yoğun bir ilgiyle karşılaşıyor ve yüzlerce başvuru alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA