Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Sonbaharın faydaları

Herkes yazın bitmesiyle beraber büyük kalp kırıklıkları yaşadı. Deniz, kum, güneş üçlüsüne aniden veda eden gencecik bedenler, her gün daha fazla yaza özlem duyan fotoğrafları paylaşmaya devam ediyor. Sonbahara duyulan nefret ve öfke de her geçen gün artıyor. Elbette aramızda sonbaharın değerini bilenler de var ama çok az. Biz de bu duruma dayanamadık; sonbahar kendini daha fazla kötü hissetmesin diye, onun yararlarını sizler için toparladık. Hem belki böylece sosyal medyadaki yaz çılgınlığına bir son verir ve sonbaharın da kendi başına bir mevsim olduğunu hatırlarsınız. Ama bir dakika! Hâlâ anlamadınız değil mi sonbaharın nasıl bir şey olduğunu? O zaman hemen bir örnekle açıklayalım: Sevgiliniz gece geç saatte çevrimiçi, fakat size yazmıyor! İşte sonbahar aynen böyle hissediyor. Durumu daha iyi anladığımıza göre şimdi yazımıza geçebiliriz.

Sarı renk
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, sarı renk sevincin ve verimliliğin temsili. Sizin de görünce içiniz ısınmıyor mu? Zaten bütün bir hayatımız boyunca güneşle beraber bize kendini gösteren sarı, sonbahar ile beraber bizi sarıp sarmalar. Bilgeliğiyle de bir sürü şaire ve yazara ilham vermiş, nice insana edebiyatta yol göstermiştir. Örneğin; Özdemir Asaf'ın ünlü 'Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği sarıya verdiler' şiirini de bu mükemmel sonbahar günlerinde yazdığını tahmin edebiliriz.

Okul ve arkadaşlık
Sonbahar aynı zamanda hep özlemini duyduğumuz o mükemmel arkadaşlıkları bizlere anlatır.
Neden mi? Çünkü okula başlarız; içimiz kıpır kıpır olur. Gelecek olan vizeleri, finalleri gözümüz görmez; alttan aldığımız derslerin yarışıyla kendimizden geçeriz. Hatta sonbaharı genelde derse gitmeyerek geçirir, yoklama alınmayan derslerle neşemize neşe katarız. En rahat aydır aynı zamanda. Ne kadar kötü giderse gitsin, 'ilerde çalışır, yaparız' inancı hep vardır. Umudun simgesidir sonbahar.

Aşk
Sonbaharın en iyi olduğu konuya geldik şimdi de. Neden mi? Çünkü yazın o geçiciliğinden bıkmışsınızdır ve hayatı sorgulamaya başlarsınız. Sonbahar burada yardımınıza yetişir. Size uzun sürecek olan ilişkilerin kapısını açar. Yazla beraber yorulan kalpler, kendilerini sonbaharın yağmurlarında dinlendirir. O rüzgarlı hava, yağmurun içinize içinize işleyerek yağması, aslında sizi farkında olmadan dinlendirir. Şikayetçi olmayın! Bu hava sizi zorlu aşk hayatına hazırlar. Charlize Theron ve Keanu Reeves'in başrollerini paylaştıkları 'Kasım'da Aşk Başkadır' filmi, ilk olarak 'Ocak'ta Aşk Başkadır' diye yapılmış. Daha sonra Charlize Theron'un 'Sonbahar aylarında yaşanmıyorsa aşk, olmasın daha iyi!' demesiyle beraber film Kasım'a çekilmiştir. Sonbaharın daha önce fark edilemeyen yönlerini hep birlikte inceledik. Şimdi yaz gibi çok fazla abartmadan, sonbaharın tadını doya doya çıkarın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA