Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Hayatımızı dar edenlere karşı tavsiyeler

Ee yaşın geldi artık
Her şey güzeldir ve anneannenin sıcacık evinde oturmuş demlediği çayı içerken onun üst komşusu Sabriye teyze gelip hayatı dar eder sana. Yrimili yaşlarındasındır, çiçeği burnunda bir gençsindir ve o cümle kurulur: 'Ee yaşın geldi artık.' Aniden otuzarlarına gelirsin. Faturalar önünde belirir, sabah 8'de kravatını bağlarken bulursun kendini. 'Sabriye Teyze daha 20 yaşındayım' ben desen de kâr etmez, niyeti kötü değil onun da ama aile üyelerini fikirleriyle zehirlemeye devam edecektir. Öneri: Okulunuzun bitmediğini söyleyin ve üniversiteyi 8 senede bitirin.

Oğlum sakın evlenmeyin. Bu da tam tersi oluyor aslında, bekarlara her fırsatta evlenmemesini tembihleyen biri bulunur herkesin hayatında 'Madem öyle sen niye evlendin?' demek işleri Hayatımızı dar edenlere karşı tavsiyeler H tamamen çıkmaza sokacaktır. Bırakın yarım saat konuşsun, anlatsın. O da dert yanacak yer arıyor işte. Akşam iş dönüşü karşılaşmanız muhtemel olan alt komşunuzdur kendisi, hafta sonu kahvede oturan kırklı yaşlarına gelmiş abinizdir o. Öneri: Sessizce dinliyormuş gibi yapın 'Hadi ben kaçayım yengeniz bekliyor' deyip kalkacaktır.

Ben zamanında…
Anlatacak şeyleri bitmek tükenmeyen insan tipi, kırkını geçkin bir abimiz. Şimdi ki hayatına baktığınızda yaşadığı her şey büyük bir yalan gibi gelir ama onun niyeti iyi yine de… Eğlendirmeye çalışıyor insanları işte, seviyor sohbet etmeyi, konuşmaktan hoşlanıyor adamcağız. Öneri: Onunkilerden daha abartılı bir hikaye uydurun. Susacaktır.

Şimdi bu onun teyzesinin kızı mıymış? Beraber film izlenmemesi gerek insan, aslında kötü niyetli değil de o da öyle bir insan işte… Anladığı her şeyi teyit etmek için sorar böyle. 'Şimdi bu kız onun kızı mıymış, bu adam bunun dayısı mıymış, bu adamın kuzeni diğerinin halası mıymış' Evet, öyleymiş. Tamam ama daha soru sorma. Tamam ama yeter yani. Abarttın. Nolur yeter kıvranışları arasında bırakır insanı. Neden film izlediğini sorgulatır ve bir daha o arkadaşla beraber film izlememeye karar verir. Öneri: İlk 6-7 soruya kısaca evet-hayır dediğiniz tak-dirde devamı gelmeyecektir. Biraz sabır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA