Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Mavi tık görüldü

Merhaba Sayın Günaydın'la Kantin okurları. Ben araştırmacı gazeteci Özkan Girişken. Bugün liseden üniversiteye bütün öğrencilik kariyerim boyunca aklımı kemirip duran sorulara cevap bulmak için mesleğimin bana verdiği gücü kullanıyorum. Biliyorum benim gibi milyonlarca yürek bu vicdansızlığın bu acımasızlığın sebebini merak ediyor: İnsanlar neden mavi tik yapıp, cevap vermiyorlar?

Hesap sorduk. İşte cevaplar…
Mert Açıksöz (20 yaşında, Bir özel üniversitede öğrenci)
Ha ha siz gazeteciler güldürüyorsunuz beni! Aa ciddi misiniz? Pardon ya. Abi neden yapacağım? Zevkten değil heralde. Ben istemez miyim sevdiklerime yakınlarıma hemen cevap vereyim, güzel güzel iletişim kuralım hiçbir sorun yaşamayalım. Siz şimdi gazetecisiniz gelmeden önce benim sosyal medya hesaplarına da bakmışsınızdır elbet. Gördünüz değil mi takipçileri beğenileri? Abi ben bu imajı kolay oluşturmadım. Lisede sakalı çıkmıyor diye dalga geçerlerdi ama şimdi herkes 'Kanka Meltem'i de çağırsana beraber takılalım' ve benzeri şekilde bana yanaşıyor. O zor günlere geri dönemem anlıyor musunuz! Ben lisedeyken yüzüne bakılmayan ama sonradan 'Yuh ne olmuş bu çocuğa taş olmuş' denilen o çocuğum! Tekrar eskisi gibi olamam, cool'luğumu bozamam anlıyor musunuz?

Emre Akkürek (23 yaşında, Devlet üniversitesinde öğrenci)
Yani abi benim öyle çok bir flörtüm falan olmadı zaten. Ben bütün günümü odamda bilgisayarın başında geçiriyorum. Oyun oynuyorum.
Sınav dönemlerinde ders çalışıyorum.
Bireysel anlamda kimseye öyle bir şey yapmadım. Ama birçok grupta yer alıyorum. Grup konuşmaları çok yorucu olabiliyor. Okuyorum, işime yarayan bir şey varsa bakıyorum. Bana grup üzerinden bir şey sorulmuş- Mavi tık görüldü erhaba Sayın Günaydın'la Kantin okurları. Ben araştırmacı gazeteci Özkan Girişken. Bugün liseden üniversiteye bütün öğrencilik kariyerim boyunca aklımı kemirip duran sorulara cevap bulmak için mesleğimin bana verdiği gücü kullanıyorum. Biliyorum benim gibi milyonlarca yürek bu vicdansızlığın bu acımasızlığın sebebini merak ediyor: İnsanlar neden mavi tik yapıp, cevap vermiyorlar?
Hesap sorduk. İşte cevaplar… M sa da cevap vermiyorum. Ben, o sohbet listesinde kişilerden çok gruplar olan kişiyim. Üniversite grubu, lise grubu, aile grubu, yakın arkadaşlar grubu, çok da samimi olunmayan arkadaşlar grubu, staj grubu... Uğraşamıyorum.
Siz bu oyunda bu seviyelere ulaşmanın kolay olduğunu mu sanıyorsunuz? Ha gelsin adam gibi, alsın faresini klavyesini, girsin oyuna, oyunun sohbetin den konuşalım. Ama diğer türlü uğraşamıyorum, değmez yani anlıyor musunuz?

Ekrem Bağ (58 yaşında, Bakkal)
Mavi? Mavisi de mi oluyor? Hem de iki tane he mi? Tövbe bende yok öyle bir şey yanlış duymuşsunuz. Siz nereden duydunuz yahu böyle bir şeyi.
Çıkın gidin abisi dükkanımdan adamı şey ediyorsunuz yahu!

Tuğçe Bal (20 yaşında, Üniversitede ilk senesi)
Bu ne salak soru ya? Bir şey diyeceğim sizi o Onur denen bela herif mi gönderdi? Böyle röportaj ayağı falan ağzımdan laf mı almaya çalışıyor ne yapıyor? Yaparım ya! Görüldü yapar, cevap da vermem. Çatlasın. Gebersin meraktan. Onu o haltları yemeden önce düşünecekti. Kızlar yapın hepiniz, hak ediyorlar vallahi! Mavi tik yapıp cevap vermemek intikamın dijitalleşmiş halidir. Ondan intikamımı böyle böyle alacağım. Mahvedeceğim onu. Hangi gazete demiştin?
Heh iyi buradan seksen milyon duysun, Onur benim için bitmiştir!
Yeter be!
Evet sevgili okurlar, mavi tik yapıp cevap vermemek, hepimizin kafasını karıştırmış, bunu öğrendik. Umarım bu zor günleri atlatır, son görülmeyi milletçe kapatmaya gideriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA